Η Ρωσία έχασε δεκάδες δισ. δολάρια εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων λέει η Ουάσιγκτον

720_16652

Οι ΗΠΑ επέβαλλαν κυρώσεις σε ρωσικές και κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας που έχουν σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα 

Η ρωσική οικονομία έχει χάσει εξαιτίας της επιβολής αμερικανικών κυρώσεων δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για υποθέσεις οικονομίας και επιχειρηματικότητας Μανίσα Σινγχ.

«Θεωρούμε ότι οι κυρώσεις συνολικά κόστισαν στην ρωσική κυβέρνηση δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, εκτός από τις ευρύτερες επιδράσεις που είχαν σε κρατικούς τομείς της οικονομίας, όπως επίσης και στις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας» αναφέρεται στην εισήγηση της Σινγχ, στην Επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων του αμερικανικού Κογκρέσου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλλαν σήμερα κυρώσεις σε μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας που έχει έδρα της την Κίνα, στον πρόεδρο της εταιρείας στη Βόρεια Κορέα και σε μια ρωσική εταιρεία, επειδή παραβίασαν το καθεστώς κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στην Βόρεια Κορέα.

Οι νέες κυρώσεις επιβλήθηκαν, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, στην κινεζική εταιρεία Yanbian Silverstar Network Technology, στον διευθύνοντα σύμβουλο της στην Βόρεια Κορέα Γιονγκ Σονγκ Χβα, και την ρωσική εταιρεία Volasys Silver Star που έχει έδρα το Βλαδιβοστόκ.

«Οι ενέργειες αυτές αποσκοπούν στο να σταματήσουν τις ροές παράνομων εσόδων προς την Βόρειο Κορέα από εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό με εργαζόμενους που καμουφλάρουν τις πραγματικές τους ταυτότητες και κρύβονται πίσω από εταιρείες βιτρίνες, ψευδεπίγραφες και υπηκόους τρίτων χωρών», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν παράλληλα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν να έχουν τα εν λόγω πρόσωπα στην επικράτεια της ενώ του απαγόρευσαν να έχουν τις όποιες τραπεζικές συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

zz

Το 2017 η Ρωσσία εισήγαγε από τις ΗΠΑ εμπορεύματα αξίας 12,5 δις Δολάρια , ΚΑΙ εξήγαγε προς ΗΠΑ εμπυρεύματα αξίας 11,1 δις Δολάρια ,σύνολο μεταξύ τους εξαγωγές εισαγωγές 23,6 δις Δολάρια , και με αυτό το (τρομερό )όπλο οι ΗΠΑ θα γονατίσουν την Ρωσσία?2017 εξαγ,προσ ΗΠΑ 11,1 εισαγ,απο ΗΠΑ 12,5 συνολ,23,6 δισ ,Δ.

Ζζζ

Γιατί τα αθροίζεις αντί να βγάζεις τη διαφορά; Δε νομίζω ότι οι ηπα θέλουν να γονατίσουν τη Ρωσία , και μάλιστα με αφορμή τη βόρεια κορέα. Μέτρα είναι για να μπαίνουν σε διάφορες άλλες δευτερεύουσες συζητήσεις μεταξυ τους ως διαπραγματευτικά χαρτιά.

zz

Η διαφορά μεταξύ Ρωσσίασ ΗΠΑ ειναι στο 1,4 δις Δολάρια , είναι μια σταγόνα νερού μέσα στην θάλασσα , και ποιος σου είπε ότι για την Βόρειο Κορέα όλα γίνονται , μάλλον έχασες εξ αρχής πολλά επεισόδια εσύ .

Zζζ

Για τη βόρεια κορέα είναι και καλά, σύμφωνα με το άρθρο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thereza

Αυτό αποκαλύπτει ο βρετανικός κυριακάτικος τύπος. Εκπρόσωπος της Downing Street έσπευσε να προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι κινδυνεύει να ακυρωθεί το δημοψήφισμα του 2016. Αύριο το σχέδιο Β της Μέι στο κοινοβούλιο

colom

Η κυβέρνηση επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στην οργάνωση ELN (Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός), με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Ντούκε να ζητήσει από την Αβάνα τη σύλληψη και έκδοση 10 διοικητών του ELN από την Κούβα, όπου είχαν μεταβεί για ειρηνευτικές συνομιλίες

tixhografies

Από το 2014 οι τοιχογραφίες είχαν περιέλθει στην κ. Τασούλα Χατζητοφή από την Αμμόχωστο, η οποία ζει στην Χάγη και επί Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Α΄ είχε συμβάλει στον επαναπατρισμό εκκλησιαστικών κειμηλίων