Ιταλία: Πανεπιστημιακή μελέτη είχε προειδοποιήσει από το 2017 για τη γέφυρα Μοράντι

morandi_1

Σύμφωνα με τις εφημερίδες  La Stampa και Repubblica, μηχανολογική μελέτη είχε προβλέψει την επικινδυνότητα της γέφυρας – Συνεχίζουν οι διασώστες τις προσπάθειες για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων

Μηχανολογική μελέτη, που είχε ανατεθεί από την ιταλική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων Autostrade πέρυσι, είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση των περιβεβλημένων με τσιμέντο καλωδίων που «κρατούσαν» τη γέφυρα η οποία κατέρρευσε αυτή την εβδομάδα στη Γένοβα, γράφουν σήμερα δύο ιταλικές εφημερίδες.

Η Autostrade per l'Italia, που ελέγχεται από τον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia, διαχειρίζεται το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου A10 ο οποίος συνδέει τα γαλλικά σύνορα με την πόλη-λιμάνι, όπου η γέφυρα υποχώρησε την περασμένη Τρίτη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων.

Η γέφυρα είχε εμφανίσει προβλήματα λίγο μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της το 1967 και κάποιοι στύλοι είχαν ενισχυθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1990, δήλωσαν ειδικοί.

Η Atlantia δεν σχολίασε άμεσα τις πληροφορίες των εφημερίδων La Stampa και Repubblica οι οποίες επικαλούνται μελέτη μηχανολόγων του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου τον Νοέμβριο του 2017.

Η Autostrade έχει πει πως παρακολουθούσε την κατάσταση της γέφυρας σε τριμηνιαία βάση, όπως προβλέπει ο νόμος, και ότι είχε πραγματοποιήσει επιπλέον ελέγχους προσλαμβάνοντας εξωτερικούς ειδικούς.

Τι αποκάλυψε η πανεπιστημιακή μελέτη

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στις εφημερίδες αυτές, η πανεπιστημιακή μελέτη ανακάλυψε πως οι στύλοι του τμήματος της γέφυρας που κατέρρευσε αργότερα αντέδρασαν στους κραδασμούς «με έναν τρόπο που δεν συνάδει απολύτως με τις προσδοκίες και απαιτεί περαιτέρω έρευνα».

Η μελέτη ανέφερε πως αυτή η ανωμαλία στην αντίδραση των στύλων μπορεί να είχε σχέση με τη διάβρωση του μετάλλου σε ορισμένα καλώδια.

Μία από τις ιδιαιτερότητες της γέφυρας είναι πως τα καλώδιά της είχαν περίβλημα από μπετόν, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την εκτίμηση της κατάστασής της.

Οι εφημερίδες ανέφεραν πως η εταιρία ανακοίνωσε μια προσφορά 20 εκατομμυρίων ευρώ τον Μάιο φέτος καθώς σχεδίαζε να ενισχύσει τους στύλους που δεν είχαν ενισχυθεί από τη δεκαετία του 1990.

Για τέταρτη μέρα ψάχνουν για εγκλωβισμένους οι διασώστες

Διασώστες εξακολουθούν να ψάχνουν κάτω από τόνους μπετόν και σίδερα από τη γέφυρα που κατέρρευσε στη Γένοβα για τέταρτη μέρα σήμερα καθώς οι Ιταλοί ετοιμάζονται για τις κηδείες των 38 θυμάτων της καταστροφής.

Φωτιά που ξέσπασε στα ερείπια εμπόδισε εν μέρει την επιχείρηση, στέλνοντας στήλες λευκού καπνού στον ουρανό προτού σβήσει. Είναι πιθανόν η φωτιά να προκλήθηκε από μια σπίθα από εξοπλισμό κοπής μετάλλων και ξεκίνησε από μια αποθήκη κάτω από την κατεστραμμένη γέφυρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πάνε ξεπαστρέψουν τον ίδιο τον ανθρωπισμό

Να ζητήσουν χρήματα από τον ορθολογιστή μισάνθρωπο Δρ. Σόιμπλε , η σύγχρονη εκδοχή του Δόκτωρα Μαμπούζε μια και η τέχνη προηγείται και προαναγγέλει ) , να ζητήσουν χρήματα λοιπόν απ τον Δρ Σοίμπλε για να φέρουν τα άτυχα θύματα πίσω??? Για το κοινωνικό και ανθρώπινο δεν λέει κανένας τίποτα. Όπως ο Δρ. Γκαίμπελς ο χωλός και μισάνθρωπος κατάφερνε και προβοκάριζε κάθε ανθρώπινη ιδιότητα, έτσι και ο λυμφατικός μισάνθρωπος - χαρακτηριστικό δείγμα ψυχοπαθολογίας σύμφωνα με την ψυχιατρική- Δρ, Σόιμπλε θέλει να μην αφήσει καμμία ανθρώπινη ιδιότητα που να μην την πετσοκόψει για να νοιώσει ο ίδιος ικανοποίηση. Και η μεγάλη δημοκρατική χώρα η Ιταλία καθότανε και τον άκουγε χρόνια και τώρα μαζεύει τους νεκρούς της, αυτούς που δημιούργησε ο μισάνθρωπος Γερμανός. Η Ελληνική κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις από το 2010 δεν είχαν το θάρος να σφυρίξουν, ως κομματικές οντότητες που συγκροτούν τις κυβερνησεις, στους πολίτες να υπερασπισθούν την χώρα και τις ζωές των ως άνθρωποι. Και ακόμα ερευνούν αγνοούμενους απ το φωτιά στην Ανατολική Ατικκή που χάθηκαν 4 φορές περισσότεροι απ όσοι στην πτώση της Γέφυρας στην Ιταλία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20835511

Η Ουάσινγκτον επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας της Βενεζουέλας και των θυγατρικών της – Αιτία των κυρώσεων ήταν η σύλληψη ενός συμβούλου του Χουάν Γκουαϊδό