Ισραήλ: Υπουργός δήλωσε «πολύ χαρούμενος» για τη δολοφονία Σύρου επιστήμονα

katz

Ο στρατηγός Αζίζ Ασμπάρ, διευθυντής κέντρου επιστημονικών ερευνών που συνδέεται με το συριακό καθεστώς, σκοτώθηκε, μαζί με τον οδηγό του, σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον του αυτοκινήτου του στο Σάββατο

Τη... χαρά του για τη δολοφονία ενός Σύρου επιστήμονα, ειδικού στους εξοπλισμούς, εξέφρασε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός, αρμόδιος για τις υπηρεσίες πληροφοριών, Ίσραελ Κατζ. Ωστόσο, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες για τυχόν εμπλοκή του Ισραήλ στη δολοφονία του.

Ο στρατηγός Αζίζ Ασμπάρ, διευθυντής ενός κέντρου επιστημονικών ερευνών που συνδέεται με το συριακό καθεστώς, σκοτώθηκε, μαζί με τον οδηγό του, σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον του αυτοκινήτου του στο Σάββατο, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διηύθυνε μια μονάδα του Κέντρου επιστημονικών ερευνών και μελετών της Συρίας στην επαρχία Χάμα, που είχε τεθεί στο στόχαστρο τον περασμένο μήνα και τον Σεπτέμβριο του 2017 ισραηλινών επιδρομών, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Το ινστιτούτο κατηγορείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι συνδράμει στην ανάπτυξη αερίου σαρίν και ότι έχει επιφορτιστεί με την κατασκευή χημικών όπλων, ισχυρισμό τον οποίο αρνείται η συριακή κυβέρνηση.

Χθες, Δευτέρα, οι New York Times ανέφεραν σε άρθρό τους πως, σύμφωνα με «υψηλόβαθμο αξιωματούχο υπηρεσίας πληροφοριών της Μέσης Ανατολής», το Ισραήλ βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία αυτή.

«Δεν σχολιάζουμε αυτού του είδους τις δηλώσεις και δεν πρόκειται να τις σχολιάσω τώρα», δήλωσε ο Κατζ, ο οποίος είναι επίσης υπουργός Μεταφορών, στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού.

«Αν θεωρούμε πως οι λεπτομέρειες που αφορούν τις δραστηριότητες αυτού του άνδρα είναι αληθείς και πως ήταν επιφορτισμένος με την ανάπτυξη χημικών όπλων και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ικανών να πλήξουν το Ισραήλ, χαίρομαι που δεν είναι πλέον ανάμεσά μας», είπε.

Οι συριακές αρχές έχουν κατηγορηθεί πολλές φορές ότι έχουν εξαπολύσει επιθέσεις με αέριο χλωρίου ή με αέριο σαρίν εναντίον περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ, που δηλώνει ότι μένει στο περιθώριο της σύγκρουσης, πραγματοποίησε πολλά πλήγματα εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ και των συμμάχων του, της λιβανικής Χεζμπολάχ και του Ιράν, που θεωρούνται «μαύρα πρόβατα» για το εβραϊκό κράτος.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ισραηλ

η καταρα της ανθρωποτητας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ITmiJ0y4

«Με ξυπνάει κάθε πρωί νιαουρίζοντας μέχρι θανάτου, διότι θέλει να βγει έξω - Oταν του ανοίγω την πόρτα, εκείνος κάθεται στη μέση, αναποφάσιστος» είπε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξηγώντας την στάση της Βρετανίας - Λίγες ώρες αργότερα παραδέχθηκε όμως ότι δεν έχει γάτο!