Αν κάνετε τόπλες στη Μαγιόρκα κινδυνεύετε με πρόστιμο 3.000 ευρώ

Majorca

Οι αρχές κήρυξαν τον πόλεμο στον «τουρισμό των υπερβολών» - Σειρά προστίμων για αντικοινωνικές συμπεριφορές

Αν σχεδιάζετε να κάνετε διακοπές στη Μαγιόρκα, καλό θα είναι να μην πάρετε μαζί σας αποκαλυπτικά ρούχα.


Οι αρχές της πρωτεύουσας του ισπανικού νησιού, Πάλμα κήρυξαν τον «πόλεμο» στον «τουρισμό των υπερβολών», βάζοντας πρόστιμο σε όσους επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά: από αυτούς που πηδούν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων μέσα στην πισίνα μέχρι τις γυναίκες που περιφέρονται topless.

Πρόστιμα θα επιβάλλονται επίσης σε όσους κυκλοφορούν μεθυσμένοι, σε όσους κάνουν σεξ σε δημόσιους χώρους αλλά και σε όσους πωλούν «αέριο του γέλιου».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, οι αρχές της Πάλμα έχουν καταρτίσει μία νέα λίστα κανόνων και ρυθμίσεων που θα ενθαρρύνουν τους τουρίστες να «ενεργούν υπεύθυνα», διαφορετικά θα βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα.

«Αυτό το διάταγμα δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά παρέχει την δυνατότητα στην αστυνομία να αναλάβει δράση», δήλωσε η Αγκέλικα Πάστορ, σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας στη Πάλμα. «Ελπίζω ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της πόλης», πρόσθεσε.

Τα νέα μέτρα, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που θεσπίστηκαν το 2017 στο Magaluf, το πιο δημοφιλές θέρετρο του νησιού, έρχονται μετά τις αυξανόμενες καταγγελίες από ντόπιους για τη συμπεριφορά των επισκεπτών που αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων της Μαγιόρκα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parkland-survivor-ena

Και οι δύο νέοι υπέφεραν από μετατραυματικό σοκ, αφού πριν από ένα χρόνο περιπου, ένας νέος είχε εισβάλει με ημιαυτόματο στο σχολείο τους σκοτώνοντας δεκατέσσερις συμμαθητές τους τρεις εργαζόμενους