Συγκλονιστικές καταγγελίες: Η Αλγερία άφησε 13.000 μετανάστες να πεθάνουν στη Σαχάρα

alg25

Βίντεο-ντοκουμέντο από εκατοντάδες άτομα στη μέση της ερήμου - Τα στοιχεία αφορούν μόνο τους τελευταίους 14 μήνες - Μία κόλαση στους 48 βαθμούς, δίχως νερό, τρόφιμα και ρούχα

Πάνω από 13.000 μετανάστες, μεταξύ τους και πολλά παιδιά, εγκαταλείφθηκαν στην έρημο Σαχάρα από τις αρχές της Αλγερίας, στους 48 βαθμούς Κελσίου, δίχως νερό, φαγηρό και τα κατάλληλα ρούχα, με άμεσο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.

Η τρομερή καταγγελία προέρχεται από τη δεθνή Οργάνωση για τους Μετανάστες, τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση της Αλγερίας οδηγεί με λεωφορεία και αυτοκίνητα τους μετανάστες και τους εγκαταλείπει στη μέση της μεγάλης ερήμου αβοήθητους, δίχως προμήθειες και τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Η Οργάνωση ανέφερε τον αριθμό 13.000 μόνο για τους τελευταίους 14 μήνες, διάστημα κατά το οποίο έχει συγκεντρώσει στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελλίες, οι μετανάστες οδηγούνται στη μέση της ερήμου, πολλές φορές υπό την απειλή όπλων, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης και μικρά παιδιά.

Οι παραπάνω αναφορές δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω εκθέσεων για πολλές περιπτώσεις που αφορούσαν μεγάλα γκρουπ Αφρικανών μεταναστών και προσφύγων, οι οποίοι είτε κατάφεραν, ορισμένοι από αυτούς, να φτάσουν σε κοντινά στα σύνορα χωριά, είτε εντοπίστηκαν από συνεργεία διάσωσης των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία περιπολούν στην έρημο, γνωρίζοντας το πρόβλημα.

Οι αναφορές για νεκρούς είναι εκατοντάδες, ενώ πολλοί άνθρωποι αγνοούνται, καθώς χάθηκαν στην έρημο και εξαφανίστηκαν τα ίχνη τους.

Η Αλγερία αποτελεί τη «γέφυρα» για χιλιάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, καθώς μέσω των εδαφών της υπάρχει πρόσβαση στη Μεσόγειο και από εκεί μέσω της Ισπανίας, στην Ευρώπη. Η ΄έρρημος Σαχάρα δεν πτοεί τα γκρουπ των απελπισμένων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι αποδέχονται και επιλέγουν τον κίνδυνο, από το σίγουρο και βασανιστικό θάνατο στην πατρίδα τους.

Όταν φτάνουν στην Αλγερία, όσοι εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από τις αρχές οδηγούνται πίσω στα σύνορα, στη μέση της καυτής ερήμου, δίχως τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

Βίντεο δείχνει εκατοντάδες ανθρώπους να περπατούν σχεδόν ρακένδυτοι στην έρημο, ακόμη και με αμμοθύελλα, δίχως προσανατολισμό και βοήθεια:

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Εμετικά τα σχόλια σας

Τα σχόλια σας είναι το λιγότερο εμετικά, υπάνθρωποι

123

Οι αλγερινοί ομως ξέρουν να έρχονται στην Ευρώπη και να παριστάνουν τους πρόσφυγες

Και εμάς τι μας νοιαζει?

Πολλά και άλυτα τα δικά μας προβλήματα αναγκαστικής ...συμβίωσης με δαύτους...Δεν μας ενδιαφέρει πως και άν θα επιβιώσουν οι ...υπόλοιποι τους....

κατεχομενα πατησια

παλιοτερα τους εβαζαν σε καραβια και τους πηγαιναν στα σκλαβοπαζαρα ..... τωρα οι αραπαδες γεννάνε απο δεκα παιδια ο καθενας και πανε απο μονοι τους στα σκλαβοπαζαρα .....

Η Αλγερία πράττει το αυτονόητο...

"Η Αλγερία αποτελεί τη «γέφυρα» για χιλιάδες μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, καθώς μέσω των εδαφών της υπάρχει πρόσβαση στη Μεσόγειο και από εκεί μέσω της Ισπανίας, στην Ευρώπη. Η έρημος Σαχάρα δεν πτοεί τα γκρουπ των απελπισμένων αυτών ανθρώπων, οι οποίοι αποδέχονται και επιλέγουν τον κίνδυνο, από το σίγουρο και βασανιστικό θάνατο στην πατρίδα τους. Όταν φτάνουν στην Αλγερία, όσοι εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από τις αρχές οδηγούνται πίσω στα σύνορα, στη μέση της καυτής ερήμου, δίχως τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους". Η Αλγερία πράττει το αυτονήτο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

20531991

Ο Τούρκος πρόεδρος εξύμνησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την  κουλτούρα και τον πολιτισμό, τονίζοντας ότι «Εμείς αναστηλώσαμε τα ιστορικά μνημεία σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη και... "Μακεδονία"»

20571660

Οι Συντηρητικοί «αντάρτες» προσφέρουν σωσίβιο στην πρωθυπουργό - Βουλευτές καταρτίζουν πρόταση για αναβολή της διαδικασίας αποχώρησης του Λονδίνου από την ΕΕ - Υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις λέει το Βερολίνο - Σφοδρή επίθεση από Κόρμπιν