Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μηνύει το Ίδρυμα Τραμπ για «παράνομες δραστηριότητες»

Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μηνύει το Ίδρυμα Τραμπ για «παράνομες δραστηριότητες»

Η εισαγγελέας στράφηκε κατά του Ντόναλντ Τραμπ, των δύο γιων του και του Ιδρύματος Τραμπ – Υποστηρίζει ότι εκτελούσε «εκτεταμμένες και επίμονες παραβιάσεις του κρατικού και ομοσπονδιακού νόμου»

trump__2_
Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη μήνυση που του ασκήθηκε από την εισαγγελέα της Νέας Υόρκης.

Η Γενική Εισαγγελέας υπέβαλλε μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ, των δύο του γιων, Έρικ και Ντόναλντ Τζούνιορ, της κόρης του, Ιβάνκα και του Ιδρύματος Τραμπ, καθώς όπως ισχυρίζεται, ασκούσαν εκτεταμένες και επίμονες παραβιάσεις του κρατικού και ομοσπονδιακού νόμου».

Σύμφωνα με την Μπάρμαρα Άντεργουντ, το ίδρυμα είχε εμπλακεί σε έναν εκτεταμένο παράνομο πολιτικό συντονισμό», συμπεριλαμβανομένης και της συνεργασίας της μη κερδοσκοπικής, φιλανθρωπικής οργάνωσης, με το προεκλογικό επιτελείου του Ρεπουμπλικανού πολιτικού το 2016.

Μάλιστα, η εισαγγελέας ζητά να διαλυθεί το Ίδρυμα Τραμπ και να απαγορευτεί στον πρόεδρο, τους δύο μεγαλύτερους γιους του και την κόρη του Ιβάνκα, να αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Νέας Υόρκης, στον μν πρόεδρο για δύο χρόνια και στα παιδιά του για ένα χρόνο.


«Το Ίδρυμα ήταν ένα καρνέ επιταγών για τις πληρωμές του Τραμπ»

Η Μπάρμπαρα Άντεργουντ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υποστηρίζει ότι με βάση τα πορίσματα της έρευνας, «το Ίδρυμα Ντόναλντ Τ. Τραμπ δεν ήταν παρά ένα καρνέ επιταγών για τις πληρωμές του κ. Τραμπ ή των επιχειρήσεών του προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ανεξαρτήτως του σκοπού ή της νομιμότητάς τους», κάτι που όπως ανέφερε «δεν είναι ο τρόπος που πρέπει να λειτουργούν τα ιδιωτικά ιδρύματα».

Κλείσιμο
«Παραβίαζε για μεγάλο διάστημα τις βασικές νομικές υποχρεώσεις»

Η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι από την έρευνα που ξεκίνησε επί του προκατόχου της, Έρικ Σνάιντερμαν, και κράτησε 21 μήνες, το ίδρυμα του Τραμπ παραβίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα τις «βασικές νομικές υποχρεώσεις» των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Τόσο το ίδρυμα όσο και οι διευθυντές του κατηγορούνται για «εκτεταμένο, αθέμιτο πολιτικό συντονισμό» με το προεκλογικό επιτελείο του προέδρου και «επαναλαμβανόμενη και σκόπιμη αυτοδικαιοπραξία», με στόχο να ωφεληθούν τα προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα του Τραμπ.

Μάλιστα, η εισαγγελία ζητά αποζημίωση 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων από το ίδρυμα.

Τραμπ: «Γελοίες οι κατηγορίες»

Η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου ήρθε μέσω twitter, που έκανε λόγο για «γελοίες κατηγορίες» εις βάρος του.

«Οι σκάρτοι Δημοκρατικοί της Νέας Υόρκης και ο ατιμασμένος (που έφυγε από την πόλη) Έρικ Σνάιντερμαν κάνουν ό,τι μπορούν για να με μηνύσουν για ένα ίδρυμα που έλαβε 18.800.000 δολάρια και έδωσε σε φιλανθρωπίες περισσότερα απ' όσα πήρε, 19.200.000. Δεν θα συμβιβαστώ σε αυτήν την υπόθεση!», έγραψε στο λογαριασμό του.



Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Τραμπ κατηγόρησε τη γενική εισαγγελέα ότι παρακρατά 1,7 εκατομμύριο δολάρια από τους πόρους του «για πολιτικό όφελος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης