«Παχύς Λόφος»: Πόσο πωλείται η «πόλη - φάντασμα» στην Καλιφόρνια;

poli_fa_09

Εάν είστε εκατομμυριούχος και θέλετε να αποκτήσετε μία πόλη δεν έχετε παρά να βάλετε υποψηφιότητα για τον «Παχύ Λόφο»

Στα βουνά Inyo της Καλιφόρνια υπάρχει μία πόλη ξεχασμένη από τον κόσμο. Πρόκειται για την πόλη «Cerro Gordo» (σημαίνει «παχύς λόφος»).

Με έκταση 300 στρεμμάτων, η πόλη διαθέτει ορυχεία και 22 κτίρια, ανάμεσά τους ένα ιστορικό ξενοδοχείο, παρεκκλήσι, μουσείο και καταφύγιο.

Η ιστορική πόλη ήταν ουσιαστικά ο πρώτος οικισμός χρυσωρύχων νότια της Σιέρα Νεβάδα. Για πολλά χρόνια η πόλη βρισκόταν σε χέρια ιδιωτών, πλέον όμως η οικογένεια αποφάσισε να την πουλήσει, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα «Independent».

mesa__06


Μεξικανοί χρυσωρύχοι έδωσαν το όνομα «Παχύς Λόφος» στην πόλη. Το 1865 ξεκίνησε η δραστηριότητα ενός ορυχείου σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα η περιοχή να γίνει πόλος έλξης. Όμως μία καταστροφική φωτιά στάθηκε η αιτία για να ερημώσει η πόλη το 1880. Ωστόσο, οι εργασίες εξόρυξης μεταλλευμάτων αναζωπυρώθηκαν το 1905 και συνεχίστηκαν για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης της «Gerro Gordo ήταν ο Μάικλ Πάτερσον, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Los Angeles Times».ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

parlamentarium

H τροπολογία καθιστά δυνατή την επιβολή οικονομικών κυρώσεων όταν πολιτικά κόμματα παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας δεδομένων προσκοπικού χαρακτήρα των Ευρωπαίων πολιτών

erdogan_main01

Ο Τούρκος πρόεδρος εξύμνησε την Οθωμανική Αυτοκρατορία, την  κουλτούρα και τον πολιτισμό, τονίζοντας ότι «Εμείς αναστηλώσαμε τα ιστορικά μνημεία σε Βοσνία - Ερζεγοβίνη και... "Μακεδονία"»

9
20571660

Οι Συντηρητικοί «αντάρτες» προσφέρουν σωσίβιο στην πρωθυπουργό - Βουλευτές καταρτίζουν πρόταση για αναβολή της διαδικασίας αποχώρησης - Υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις λέει το Βερολίνο - Σφοδρή επίθεση από Κόρμπιν - «Πρέπει να εφαρμόσουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» λέει η Μέι

4