Ο Τραμπ «δεν βιάζεται» να απονείμει χάρη στους συνεργάτες του που εμπλέκονται στη ρωσική εμπλοκή

Ο Τραμπ «δεν βιάζεται» να απονείμει χάρη στους συνεργάτες του που εμπλέκονται στη ρωσική εμπλοκή

«Δεν έχουν καταδικαστεί, δεν υπάρχει κάτι για να δώσω χάρη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

19623101
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε σήμερα να διευκρινίσει αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να δώσει χάρη σε κάποιον από τους συνεργάτες του, στο πλαίσιο των ερευνών για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, δηλώνοντας ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να σκεφθεί κάτι τέτοιο και σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει καταδικαστεί κανείς για την υπόθεση αυτή.

Η έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα έχει οδηγήσει σε πολλές παραπομπές στη δικαιοσύνη, ενώ ορισμένοι από τους κατηγορούμενους συμφώνησαν να παραδεχτούν την ενοχή τους για να αποφύγουν μια δίκη.

Ο πρώην επικεφαλής του επιτελείου του Τραμπ Πολ Μάναφορτ είναι μεταξύ εκείνων που έχουν παραπεμφθεί και αντιμετωπίζει κατηγορίες από ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέχρι ψευδή κατάθεση στις ομοσπονδιακές αρχές. Δηλώνει αθώος και θα δικαστεί αργότερα φέτος σε δύο ομοσπονδιακά δικαστήρια.

Ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου και ο Ρικ Γκέιτς, επί μακρόν συνεργάτης του Μάναφορτ, έχουν παραδεχτεί την ενοχή τους και συνεργάζονται με την έρευνα.

Παρακλάδι της έρευνας του Μιούλερ ήταν οι έρευνες που πραγματοποίησαν οι αρχές στο σπίτι και το γραφείο του δικηγόρου του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, στον οποίο προς το παρόν δεν έχει ασκηθεί δίωξη. Όταν ρωτήθηκε αν θα έδινε χάρη στον Μάναφορτ ή τον Κόεν, ο Τραμπ απέρριψε το ερώτημα. «Ούτε καν το έχω σκεφθεί... Είναι πάρα πολύ νωρίς για να το εξετάσω. Δεν έχουν καταδικαστεί για τίποτα. Δεν υπάρχει κάτι για να δώσω χάρη», είπε στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για τον Καναδά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης