Ιταλία: Μηνύματα Βρυξελλών εν μέσω διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης

salvini_rome

Νέες συναντήσεις εκπροσώπων των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας – Οι Βρυξέλλες στέλνουν μηνύματα για μεταναστευτικό και οικονομία 

Με νέες συναντήσεις των αντιπροσωπειών του Κινήματος Πέντε Αστεριών και της Λέγκα συνεχίζονται οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία.

Αν και μέχρι στιγμής υπάρχουν αποστάσεις σε σειρά θεμάτων, εκτιμάται ότι εντός 24 ωρών θα υπάρξουν εξελίξεις, είτε θετικές είτε αρνητικές για το ζήτημα.

Οι χθεσινές διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδειξαν ότι τα δύο κόμματα ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε σειρά θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, οι δημόσιες υποδομές και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην οπλοχρησία.

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν για μεταναστευτικό και οικονομία


Πάντως, εν μέσω των διαβουλεύσεων, οι Βρυξέλλες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς τη νέα ιταλική κυβέρνηση.

«Με τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλαγές στην γραμμή της χώρας για το μεταναστευτικό», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει « να συνεχίσει να ακολουθεί την σημερινή πορεία, με βαθμιαία μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος».

Ανεβάζει τους τόνους ο Σαλβίνι

Πάντως, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι απάντησε στον κ. Αβραμόπουλο σε υψηλούς τόνους, όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

«Από την Ευρώπη είχαμε την πολλοστή απαράδεκτη ανάμειξη μη αιρετών προσώπων. Αρκετά με την υποδοχή και τη φροντίδα. Τώρα ήρθε η ώρα της νομιμότητας, της ασφάλειας και των απωθήσεων», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ο επιτροπος

Αβραμόπουλος: «Με τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλαγές στην γραμμή της χώρας για το μεταναστευτικό» Εδώ γελάνε ή κλαίνε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

singa

Ξένες χώρες ή οι μυστικές τους υπηρεσίες βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα πίσω από την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κυβερνοεπίθεση που έχει δεχτεί η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας οι οποίοι επικαλούνται τις διαστάσεις και την πολυπλοκότητα της επίθεσης.

Χθες, οι αρχές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν ότι χάκερς παραβίασαν μια κυβερνητική βάση δεδομένων και έκλεψαν τα αρχεία υγείας 1,5 εκατομμυρίου πολιτών της Σιγκαπούρης, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Λι Χσιέν Λουνγκ.

Ο υπουργός Υγείας της Σιγκαπούρης δήλωσε ότι η επίθεση ήταν "σκόπιμη, στοχευμένη και καλά σχεδιασμένη και δεν ήταν έργο τυχαίων χάκερς ή εγκληματικών οργανώσεων".

Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά με την ταυτότητα των χάκερς επικαλούμενοι ζητήματα ασφαλείας, αλλά ειδικοί δήλωσαν στο AFP ότι η πολυπλοκότητα της επίθεσης και το ότι επικεντρώθηκε σε υψηλά ιστάμενους στόχους, όπως ο πρωθυπουργός, παραπέμπει σε ξένη χώρα.

Τα δεδομένα για την υγεία ενός προσώπου ενδιαφέρουν τους δράστες επειδή μπορούν να τα χρησιμοποιούν ως όπλο εκβιασμού ανθρώπων με εξουσία, εξηγεί ο Τζεφ Μίντλετον, ο επικεφαλής της εταιρείας συμβούλων κυβερνοασφαλείας Lantium.

"Πολλές πληροφορίες σχετικά με την υγεία ενός προσώπου μπορούν να αλιευθούν από τα φάρμακα που παίρνει. Όποιες πληροφορίες σχετικά με τη υγεία του που δεν δημοσιεύονται μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μακρά παράδοση σε αυτό".

Οι χάκερς χρησιμοποίησαν έναν υπολογιστή μολυσμένο με κακόβουλο λογισμικό για να αποκτήσουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων στο διάστημα μεταξύ 27 Ιουνίου και 4 Ιουλίου και προτού οι διαχειριστές εντοπίσουν μια "ασυνήθιστη δραστηριότητα", είπαν οι αρχές.