Ιταλία: Μηνύματα Βρυξελλών εν μέσω διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης

Ιταλία: Μηνύματα Βρυξελλών εν μέσω διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης

Νέες συναντήσεις εκπροσώπων των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας – Οι Βρυξέλλες στέλνουν μηνύματα για μεταναστευτικό και οικονομία 

salvini_rome
Με νέες συναντήσεις των αντιπροσωπειών του Κινήματος Πέντε Αστεριών και της Λέγκα συνεχίζονται οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης στην Ιταλία.

Αν και μέχρι στιγμής υπάρχουν αποστάσεις σε σειρά θεμάτων, εκτιμάται ότι εντός 24 ωρών θα υπάρξουν εξελίξεις, είτε θετικές είτε αρνητικές για το ζήτημα.

Οι χθεσινές διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έδειξαν ότι τα δύο κόμματα ακόμη δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε σειρά θεμάτων, όπως το μεταναστευτικό, οι δημόσιες υποδομές και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα και στην οπλοχρησία.

Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν για μεταναστευτικό και οικονομία

Πάντως, εν μέσω των διαβουλεύσεων, οι Βρυξέλλες έστειλαν τα δικά τους μηνύματα προς τη νέα ιταλική κυβέρνηση.

Κλείσιμο
«Με τη νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, ελπίζουμε να μην υπάρξουν αλλαγές στην γραμμή της χώρας για το μεταναστευτικό», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει « να συνεχίσει να ακολουθεί την σημερινή πορεία, με βαθμιαία μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος».

Ανεβάζει τους τόνους ο Σαλβίνι

Πάντως, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι απάντησε στον κ. Αβραμόπουλο σε υψηλούς τόνους, όσον αφορά στο μεταναστευτικό.

«Από την Ευρώπη είχαμε την πολλοστή απαράδεκτη ανάμειξη μη αιρετών προσώπων. Αρκετά με την υποδοχή και τη φροντίδα. Τώρα ήρθε η ώρα της νομιμότητας, της ασφάλειας και των απωθήσεων», ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης