Κρούσματα ναρκοληψίας μετά τον εμβολιασμό για Η1Ν1

Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της ελονοσίας

Συνολικά 22 κρούσματα ναρκοληψίας έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη μετά τον εμβολιασμό...

Έξι κρούσματα ναρκοληψίας σε άτομα που είχαν εμβολιαστεί κατά της πανδημίας της γρίπης Α/Η1Ν1 έχουν αναφερθεί στη Γαλλία από τη Δευτέρα στη γαλλική Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας Προϊόντων Υγείας (Afssaps).

Πέντε από τα κρούσματα αυτά προέκυψαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pandemrix του βρετανικού φαρμακευτικού εργαστηρίου GlaxoSmithKline (GSK) και ένα μετά τη χορήγηση του Panenza του Sanofi-Pasteur (όμιλος Aventis). "Σε αυτό το στάδιο, δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη σχέσης ανάμεσα στον εμβολιασμό κατά της γρίπης Α/Η1Ν1 και την εμφάνιση ναρκοληψίας", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Afssaps, διευκρινίζοντας ότι τα κρούσματα ναρκοληψίας στη Γαλλία αφορούν 3 παιδιά και 3 ενήλικες.

Η γαλλική υπηρεσία προσθέτει ότι τα στοιχεία αυτά, όπως και αυτά που αφορούν το σύνολο των ευρωπαϊκών κρουσμάτων, "αποτελούν τώρα το αντικείμενο μιας αξιολόγησης από την ευρωπαϊκή υπηρεσία φαρμάκων (EMEA) σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές για την υγεία, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η Afssaps".

Η ναρκοληψία με καταπληξία είναι μια σπάνια ασθένεια, η οποία χαρακτηρίζεται από κρίσεις υπνηλίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι οποίες συνδέονται με "προσβολές καταπληξίας", δηλαδή αιφνίδιες απώλειες του μυϊκού τόνου, που προκαλούνται έπειτα από ένα έντονο συναίσθημα.

Μετά την πληροφορία που ανακοίνωσε στις 18 Αυγούστου η αντίστοιχη σουηδική υπηρεσία ασφάλειας των προϊόντων υγείας (εντοπίστηκαν 6 κρούσματα ναρκοληψίας ένα με δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό με Pandemrix σε παιδιά ηλικίας 12 ως 16 ετών), κρούσματα ναρκοληψίας αναφέρθηκαν στη Φινλανδία (6 κρούσματα) και τώρα στη Γαλλία.  Εξάλλου η σουηδική υπηρεσία ενημερώθηκε για την ύπαρξη 4 νέων κρουσμάτων, προσθέτει η Afssaps.

"Μέχρι σήμερα, συνολικά 22 κρούσματα ναρκοληψίας έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη μετά τον εμβολιασμό". Το σύνολο αυτών των στοιχείων αναλύεται και αξιολογείται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία (EMEA) σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές υγείας. Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί κατά της νέας γρίπης Α/Η1Ν1, που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, στην Ευρώπη, υπενθυμίζει η Afssaps.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

amn

Ο ίδιος ο Καζλόφσκι αφηγήθηκε την περιπέτεια του με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία αναφέρει ότι οι άνθρωποι που τον απήγαγαν εν συνεχεία εμφανίσθηκαν ως εκπρόσωποι του Τμήματος της αστυνομίας κατά του εξτρεμισμού χωρίς να επιδείξουν κανένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ιδιότητα τους

spd

«Το ερώτημα εάν ο μεγάλος συνασπισμός λειτουργεί δεν θα κριθεί μόνο από το αποτέλεσμα μιας κρατιδιακής εκλογικής αναμέτρησης. Θα είναι μια απόφαση η οποία θα ληφθεί τους επόμενους μήνες», δήλωσε η αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Αντρέα Νάλες

guteres

Σύμφωνα με ανεπίσημο αντίγραφο της έκθεσης που επιδόθηκε πριν λίγο στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο γ.γ. του ΟΗΕ εκτιμά ότι οι προοπτικές μιας συνολικής διευθέτησης μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού, παραμένουν ζωντανές

dege

Χαμόγελα, υγεία, γενναιότητα... «Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο», δήλωσε ο διάσημος Σουηδός επιθετικός - «Δεν φοβήθηκαν ούτε μία στιγμή», τόνισε ο 25χρονος προπονητής Ekkapol Ake Chantawong, ο οποίος διασώθηκε μαζί με τους 12 ώρες από το σπήλαιο Tham Luang