Επτά νεκροί από συμπλοκή Κούρδων ανταρτών και ιρανικών δυνάμεων στο Ιράν

Για «πυρηνικό εκβιασμό» κατηγορεί τις ΗΠΑ το Ιράν

Δυο μέλη των ιρακινών δυνάμεων και πέντε Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής στην ιρανική επαρχία του Κουρδιστάν...

Δυο μέλη των ιρακινών δυνάμεων και πέντε Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής στην ιρανική επαρχία του Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυβερνητικής εφημερίδας Iran.

Στις ιρανικές περιοχές στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία, όπου ζουν κουρδικές μειονότητες, σημειώνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ των ιρανικών δυνάμεων και των ενόπλων ανταρτών του Κόμματος για μια Ελεύθερη Ζωή του Κουρδιστάν (PJAK).

Το PJAK που έχει τη βάση του στα βουνά του ιρακινού Κουρδιστάν (βορειοανατολικό Ιράκ) έχει διασυνδέσεις με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) που διεξάγει ένοπλο αγώνα για αυτονομία στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι ιρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τακτικά τις περιοχές στα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν, ύστερα από επιθέσεις που εξαπολύει το PJAK. Ένας τέτοιος βομβαρδισμός σημειώθηκε την Τρίτη, όπως ανέφερε δήμαρχος μεθοριακής ιρακινής περιοχή.

Η Τεχεράνη κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι υποστηρίζουν το PJAK και άλλες οργανώσεις εθνοτικών ομάδων στα σύνορα του Ιράν, κάτι που η Ουάσινγκτον διαψεύδει.

Οι Κούρδοι αντιπροσωπεύουν σχεδόν 7% του πληθυσμού στο Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης