Ιταλία: Πρόταση Ματαρέλα για οικουμενική κυβέρνηση μέχρι τον... Δεκέμβριο

ματαρελα

«Πρέπει να διαλέξουν τα κόμματα: ή εκλογές άμεσα ή ουδέτερη κυβέρνηση, η οποία να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο», ανέφερε ο Ιταλός πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα προχώρησε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών επαφών του με τα κόμματα.

«Πρέπει να διαλέξουν τα κόμματα: ή εκλογές τον Ιούλιο ή το Φθινόπωρο ή ουδέτερη κυβέρνηση η οποία να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο», είπε ο Ιταλός πρόεδρος. Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι όλες οι προσπάθειες που έγιναν έως τώρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης από τις πολιτικές δυνάμεις απέτυχαν.

Ο Ιταλός πρόεδρος κατέστησε σαφές, επίσης, ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι έχει εξαντλήσει τον ρόλο και την αποστολή της. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Ιούλιο, ο Ματταρέλλα τόνισε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην προσέλευση των ψηφοφόρων και ότι αν στηθούν κάλπες το Φθινόπωρο, η χώρα μπορεί να μείνει χωρίς δημόσιο προϋπολογισμό.

Την ίδια ώρα, άφησε να εννοηθεί καθαρά ότι ο ίδιος προτιμά την συγκρότηση μιας ουδέτερης κυβέρνησης (ουσιαστικά δικής του επιλογής), αλλά πρόσθεσε ότι η καθοριστική απόφαση ανήκει στα κόμματα και στο κοινοβούλιο.

Ο Ιταλός πρόεδρος κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε σαφή ανάληψη ευθύνης και υπενθύμισε, τέλος, ότι αν δεν συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση, η χώρα δεν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί όπως της πρέπει στην κρίσιμη ευρωπαϊκή σύνοδο, στα τέλη Ιουνίου.

Τα πολιτικά κόμματα, τώρα, θα πρέπει να διαλέξουν ποια οδό θέλουν να ακολουθήσουν και αν επιθυμούν να στηρίξουν, για περιορισμένο διάστημα, μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ηρακλής Χαραλαμπίδης

Εκλογές άμεσα. Παρατράβηξε το αστείο των μη εκλεγμένων "κατ' εντολήν άνωθεν" κυβερνήσεων (η 5η είναι αυτή και οι Ιταλοί δεν τρώνε σανό. Καταλαβαίνουν πολύ καλά τι μεθοδεύεται και από ποιον).

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

policia

Ορισμένα από τα θύματά του φέρονται να είχαν υπογράψει «σεξουαλικά συμβόλαια» που του επέτρεπαν να κάνει ό,τι θέλει, ενώ άλλες γυναίκες «εξαναγκάζονταν σε σεξουαλικές πράξεις με άλλους άνδρες και ζώα»

191021135221_Russian-gymkhana-tsiro-1000

Αυτό δεν είναι απλώς ένα ακόμη video με αυτοκίνητα που οδηγούνται στο όριο. Θέλει να προβάλλει παλιά ρώσικα αυτοκίνητα που ξαφνικά απέκτησαν ψυχή.

syria_ar

Στις 10 το βράδυ λήγει η εκεχειρία - Ερώτημα αν ο Πούτιν θα ζητήσει ανταλλάγματα για να πείσει τους Κούρδους να φύγουν από την βορειοανατολική Συρία - Ανησυχία από τις δηλώσεις Πομπέο για τις προθέσεις Τραμπ

3