Νετανιάχου: Ελπίζω ο Τραμπ να παραβρεθεί στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Νετανιάχου: Ελπίζω ο Τραμπ να παραβρεθεί στα εγκαίνια της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Η αμερικανική διπλωματία έκανε γνωστό ότι αυτή η μεταφορά θα γίνει τον Μάιο για να συμπέσει με την 70η επέτειο από την δημιουργία κράτους του Ισραήλ

Την ελπίδα ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα παραβρεθεί στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα το συζητήσει μαζί του κατά την συνάντηση τους αύριο, Δευτέρα στην Ουάσινγκτον.

Κάνοντας στροφή από την πολιτική που ακολουθούσαν εδώ και δεκαετίες οι Ηνωμένες Πολιτείες γύρω από το ζήτημα, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωσε στις 6 Δεκεμβρίου τη μεταφορά από της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, προκαλώντας τον θυμό των Παλαιστινίων και την ικανοποίηση των Ισραηλινών. Η αμερικανική διπλωματία έκανε γνωστό ότι αυτή η μεταφορά θα γίνει τον Μάιο για να συμπέσει με την 70η επέτειο από την δημιουργία κράτους του Ισραήλ.

Μιλώντας πριν από την αναχώρησή του για τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την ελπίδα ο Ντόναλντ Τραμπ να παραβρεθεί στα εγκαίνια της πρεσβείας. «Θέλω να τον ευχαριστήσω. Χωρίς αμφιβολία θα συζητήσω μαζί του αυτή την πιθανότητα», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

@

Το μοναδικό κράτος στην ανατολή που είναι πιο κοντά στο δυτικό τρόπο ζωής και συγχρόνως περικυκλωμένο από άλλα κρ@τη που ζουν στο μεσαίωνα. Λογικό είναι τα άπλυτα αναρχοκουμμούνια να είναι υπέρ του μεσαίωνα.

Αμ Ισραέλ χάι

Η Ιερουσαλήμ είναι η αιώνια πρωτεύουσά μας: καύχημά μας, δόξα μας και τιμή μας. Είναι η πρωτεύουσα του μοναδικού δημοκρατικού κράτους στην Μ.Α. και ο πρόεδρος των ΗΠΑ ως εκπρόσωπος του δημοκρατικού κόσμου θα πρέπει να είναι παρών. θα τον περιμένουμε να του ευχηθούμε "Μποαχά λεσσαλόμ!"

Σε εχεγιάνου βε χιγκιάνου λα ζεμάν χα ζε.

Το να παρευρεθεί ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στα εγκαίνια της Πρεσβείας της Υπερδύναμης στην αναγνωρισμένη πλέον ως αιώνια Πρωτεύουσα και αδιαίρετη Ιερουσαλήμ είναι πράξη πολλάπλής σημασίας. Πρώτον γιατί με την παρουσία του θα προσδώσει την επισημότητα που αρμόζει στο γεγονός αυτό καθαυτό, δεύτερον γιατί η αναγνώριση της ενιαίας Ιερουσαλήμ ως Πρωτεύουσας πραγματοποιεί ένα όνειρο, μία ελπίδα και μία προσδοκία ΑΙΩΝΩΝ αν όχι ΧΙΛΙΕΤΙΩΝ του εβραϊκού λαού και δεκαετιών των Ισραηλινών πολιτών, τρίτον γιατί θα συμπέσει με τον εορτασμό των εβδομήντα ετών από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ και πολλοί ξέρουμε τον συμβολισμό και την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει ο αριθμός επτά (εβρ.=σέβα) για την εβραϊκή θρησκεία (αρκεί να αναφερθεί ότι η Πεντηκοστή ή γιορτή των Εβδομάδων στα εβραϊκά ονομάζεται Σαβουότ) και τέλος γιατί κάθε επέτειος της ίδρυσης του εβραϊκού Κράτους πρέπει να κοσμείται και από την παρουσία υψηλά ιστάμενων διεθνών προσκεκλημένων και το αξίωμα του Προέδρου των ΗΠΑ είναι αυτό που καλύτερα ανταποκρίνεται σε αυτό το ζητούμενο. Τέλος, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται αυτό που στην αγγλική διπλωματική γλώσσα ονομάζεται special relationship (=ειδική σχέση) και είναι ακριβώς ο τύπος της σχέσης που χαρακτηρίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ ΗΠΑ και Κράτους του Ισραήλ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sverc1

Η δολοφόνος χτύπησε το θύμα πολλές φορές στο κεφάλι με ένα σκληρό αντικείμενο - Το 2000 που εξαφανίστηκε το θύμα, ήταν μόλις 23 ετών - Η δολοφόνος παντρεύτηκε και έκανε τρία παιδιά στο σπίτι κρατούσε την αδερφή της