Υπόθεση απάτης μαμούθ με λεία εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσπρωτία, μετά από καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Ενας 78χρονος κάτοικος Παραποτάμου Θεσπρωτίας κατήγγειλε στις αρχές ότι έπεσε θύμα απατεώνων, οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν σταδιακά 300.000 ευρώ.
Το χρονικό της απάτης
Η δράση των αγνώστων ξεκινησε από τον Φεβρουάριο του 2025 και διηρκησε έως και τον Ιούνιο του 2026. Οι δράστες προσέγγισαν τον ηλικιωμένο υποσχόμενοι μεγάλα κέρδη μέσω επενδυτικών προγραμμάτων σε κρυπτονομίσματα.
Η έδρα της εταιρείας υποτίθεται ότι είναι στο εξωτερικό οπως αναφερε στις αρχςς ο 78χρονος.
Οι απατεωνες καταφεραν και έπεισαν τον 78χρονο οτι θα ειχε μεγάλες και ασφαλείς αποδόσεις, και με αυτό το τέχνασμα να τον οδηγήσαν σε διαδοχικές μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες εχει αναλαβει η Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ηγουμενίτσας.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.