The Times: Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση την ΕΕ

The Times: Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση την ΕΕ

O αρθρογράφος κάνει λόγο για «αφελή γενναιοδωρία» της Μέρκελ σχετικά με το προσφυγικό, η οποία τελικά αντικαταστάθηκε με «ακροδεξιά ρητορική»

The Times: Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυση την ΕΕ
Αν οι ηγέτες της Ε.Ε. δεν ασχοληθούν πραγματικά με αυτά που απασχολούν τους πολίτες, τότε η Ε.Ε. μπορεί όντως να διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο φανταζόμαστε. Αυτό σημειώνει σε ανάλυσή της η εφημερίδα "The Times", υπογραμμίζοντας κυρίως το μεταναστευτικό/προσφυγικό
ζήτημα και τις επιπτώσεις που αυτό είχε στην Ευρώπη.

Θα  είναι λάθος της
Α. Μέρκελ
Κλείσιμο
-γράφει η εφημερίδα- αν αφήσει την Ε.Ε. να διαλυθεί εξαιτίας της αφελούν γενναιοδωρίας της» να ανοίξει τα γερμανικά σύνορα στους πρόσφυγες το 2015 απελευθερώνοντας δυνάμεις που οι Βρυξέλλες ακόμα αδυνατούν να κατανοήσουν.

Τώρα η καγκελάριος, μιλώντας για την ανάγκη ενσωμάτωσης των προσφύγων υιοθετεί τη ρητορική της ακροδεξιάς –το ίδιο κάνουν και οι κεντρώες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη. Αντιθέτως, σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, σε Ελλάδα και Ιταλία αποσοβήθηκε ο ακροδεξιός λαϊκισμός μέσω συμφωνιών με Τουρκία και Λιβύη.

Και οι Times προσθέτουν: Η Ε.Ε. έχει για δεκαετίες επικεντρωθεί στο θέμα της ενοποίησης, τόσο που δεν εξετάζει καθόλου το ενδεχόμενο της διάλυσής της. Αν όμως, οι ηγέτες της ΕΕ δεν ασχοληθούν πραγματικά με αυτά που απασχολούν τους πολίτες, τότε η ΕΕ μπορεί όντως να διαλυθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο «φαντάζεται».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης