Ξεκίνησαν, όπως είχε προαναγγελθεί και επίσημα, προ ολίγων ημερών, οι εργασίες στα γειτονικά Σκόπια για τη μετονομασία του αυτοκινητόδρομου της χώρας, που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, σε αυτοκινητόδρομο «Φιλίας».
Σε ανάλογες ενέργειες αναμένεται να προχωρήσει άμεσα και η διοίκηση της τουρκικής εταιρείας «TAV», η οποία από το 2010 διαχειρίζεται τον αερολιμένα των Σκοπίων, καθώς, με τη δημοσίευση της πρόσφατης απόφασης του υπουργικού συμβουλίου της ΠΓΔΜ, το αεροδρόμιο των Σκοπίων, από «Μέγας Αλέξανδρος», όπως ονομάζεται από το 2006, μετονομάζεται πλέον σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων».
Στις φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου φαίνονται οι εργάτες να «ξηλώνουν» τις πινακίδες με το όνομα «Alexander of Macedonia» («Αλέξανδρος της Μακεδονίας»), προκειμένου να εγκαταστήσουν τις πινακίδες με τη νέα ονομασία, «Λεωφόρος Φιλίας».
Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι την αλλαγή αυτή είχε προαναγγείλει και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Νταβός της Ελβετίας με τον Αλέξη Τσίπρα.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.