Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν: Συλλαμβάνει όποιον τον επικρίνει για την επίθεση στη Συρία

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν: Συλλαμβάνει όποιον τον επικρίνει για την επίθεση στη Συρία

Οι 17 ύποπτοι κατηγορούνται ότι επιδίωξαν να υποκινήσουν διαδηλώσεις και συγκρούσεις με πρόσχημα την αντίθεση στην επίθεση στο Αφρίν

Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ερντογάν: Συλλαμβάνει όποιον τον επικρίνει για την επίθεση στη Συρία
Η Τουρκία διέταξε τη σύλληψη 17 προσώπων, περιλαμβανομένου του συμπροέδρου του κύριου φιλοκουρδικού πολιτικού κόμματος, εξαιτίας της αντίθεσής τους στη στρατιωτική επίθεση που διεξάγει η Άγκυρα στη Συρία.

Αυτό μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Αφότου άρχισε η εκστρατεία στο Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα συλλάβουν όσους την επικρίνουν ή αντιτίθενται σ' αυτή. Μέχρι στιγμής έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 600 άτομα για διαμαρτυρίες ή για καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά της επίθεσης.

Κλείσιμο
Το Anadolu μετέδωσε επικαλούμενο το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας πως οι 17 ύποπτοι κατηγορούνται ότι επιδίωξαν να υποκινήσουν διαδηλώσεις και συγκρούσεις με πρόσχημα την αντίθεση στην επίθεση στο Αφρίν.

Μεταξύ τους είναι ο Σερπίλ Κεμάλμπεϊ, συμπρόεδρος του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), σύμφωνα με το Ανατολή. Το HDP, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, είναι το μόνο μεγάλο πολιτικό κόμμα που αντιτίθεται στην εκστρατεία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στο Αφρίν.
Το κόμμα πρόκειται να πραγματοποιήσει το ετήσιο συνέδριο του την Κυριακή στην Άγκυρα.
Ο έτερος επικεφαλής του HDP, ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, είναι φυλακισμένος για φερόμενες σχέσεις με κούρδους αγωνιστές και είναι μεταξύ των πολλών ηγετικών στελεχών του κόμματος που βρίσκονται στη φυλακή με παρόμοιες κατηγορίες, τις οποίες αρνούνται.

Το YPG χαρακτηρίζεται από την Άγκυρα τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) που εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει μια εξέγερση στο τουρκικό έδαφος κατά την οποία έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι.



Πηγή: Νέο πογκρόμ Ερντογάν -Συλλαμβάνει όσους τον κρίνουν για την επίθεση στη Συρία | iefimerida.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης