Η πιο πιθανή εξήγηση για τη λάθος παραγγελία που «φόρτωσε» την ολυμπιακή ομάδα της Νορβηγίας με... 15.000 αβγά

Η πιο πιθανή εξήγηση για τη λάθος παραγγελία που «φόρτωσε» την ολυμπιακή ομάδα της Νορβηγίας με... 15.000 αβγά

Όχι, δεν φταίει το Google Translate για το μπέρδεμα

Το κεφάλι τους σπάνε απο εχθές διάφοροι χρήστες του διαδικτύου προκειμένου να καταλάβουν πώς ακριβώς έγινε το λάθος που φόρτωσε την ολυμπιακή ομάδα της Νορβηγίας - η οποία βρίσκεται στην Πιονγκτσανγκ για τους χειμερινούς αγώνες - με... 15.000 αβγά. 

Η ξεκαρδιστική είδηση της λάθος παραγγελίας έκανε εχθές τον γύρο του διαδικτύου, συγκεντρώνοντας - όπως είναι φυσικό - απίστευτη καζούρα από τους χρήστες των social media. 

Εκτός όμως από εκείνους που ήθελαν απλώς να κοροϊδέψουν τους Νορβηγούς σεφ, υπήρξαν και κάποιοι που εξέφρασαν την περιέργεια να μάθουν πώς ακριβώς «κατάφεραν»  να παραγγείλουν 15.000 αβγά αντί για 1.500, με αποτέλεσμα η κουζίνα τους να καλυφθεί απ' άκρη σ' άκρη με χάρτινες αβγοθήκες.Αν και πολλοί βιάστηκαν να κατηγορήσουν το Google Translate, η μηχανική μετάφραση δεν δικαιολογεί την αλλαγή στους αριθμούς που προκάλεσε το μπέρδεμα. Έτσι η πιο λογική εξήγηση μέχρι στιγμής είναι εκείνη που αναφέρει ο Guardian. 

Σύμφωνα με τη βρετανική σελίδα, «η Νότια Κορέα έχει ένα περίπλοκο αριθμητικό σύστημα που επιστρατεύει διαφορετικά συστήματα για διαφορετικούς σκοπούς. Είναι σύνηθες για τα εστιατόρια να αγοράζουν αυγά με το κασόνι, που περιέχει θήκες άνω των 30 τεμαχίων. Η αλλαγή μίας και μόνο συλλαβής σε μια τέτοια παραγγελία μπορεί να σημαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο 1.500 και το 15.000».

Όσο για τους ίδιους τους σεφ της Νορβηγίας, που ευτυχώς κατάφεραν να επιστρέψουν τα 13.500 παραπανίσια αβγά, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να «λύσουν» την  περιέργεια του κοινού και αρκέστηκαν στο να φωτογραφηθούν με τα 1.500 αβγά που τους απέμειναν, δηλώνοντας «άκρως ικανοποιημένοι με αυτόν τον αριθμό».
ΣΧΟΛΙΑ (2)

Νορβηγός

Αυτό είναι που λένε "χάσανε και τα αυγά και τα πασχάλια"...

καλαθια

Καλή η έμπνευσή σου για την σχετική παροιμία και τα αυγά, αλλά το σωστό είναι: .....έχασε και τα καλάθια. Γιατί παλιά δεν φύλαγαν τα αυγά στα ψυγεία, αλλά μέσα σε καλάθια ή κοφίνια. Η λέξη πασχάλια είναι νεολογισμός και δεν υπάρχει πραγματικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

un

Οι δολοφονίες «διαπράττονται όλο και περισσότερο» από το «οργανωμένο έγκλημα» αλλά μερικές φορές χρηματοδοτούνται από «διεθνείς επιχειρήσεις» που εργάζονται ειδικότερα στον τομέα των ορυχείων, δήλωσε ο εισηγητής λίγες μέρες πριν από την παρουσίαση στον ΟΗΕ μιας έκθεσης σχετικής με την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε 140 χώρες

new_york

Απίστευτο περιστατικό στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης - Πεσμένη στο πάτωμα με πέντε αστυνομικούς από πάνω της, ένας εκ των οποίων είχε αρπάξει το μωρό και το τραβούσε με μανία σαν να ήταν κούκλα

macron_main2

Μετά τις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε «πακέτο» μέτρων με αύξηση του βασικού μισθού 100 ευρώ από την Πρωτοχρονιά του 2019, φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές - Κήρυξε τη χώρα σε «κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης»

79