Υεμένη: Σκοτώθηκε ο επικεφαλής προπαγάνδας της αλ Κάιντα σε επιδρομή drone

Υεμένη: Σκοτώθηκε ο επικεφαλής προπαγάνδας της αλ Κάιντα σε επιδρομή drone

Από τις αρχές του έτους, το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει εξαπολύσει πάνω από 120 πλήγματα

Υεμένη: Σκοτώθηκε ο επικεφαλής προπαγάνδας της αλ Κάιντα σε επιδρομή drone
Θύμα επίθεσης μη επανδρωμένου αεροσκάφους έπεσε χθες το βράδυ ο Αμπού Χάιερ αλ Μέκι, Σαουδάραβας που θεωρείται ως υπεύθυνος ων υπηρεσιών προπαγάνδας της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa). Η επίθεση έγινε στην Ουάντι Ομπέιντα της επαρχίας Μάριμπ. Σύμφωνα με πηγές των φυλών, στο όχημα επέβαιναν άλλοι τρεις τζιχαντιστές. 

Δύο ακόμη μέλη της Aqpa σκοτώθηκαν σε μια δεύτερη επίθεση με drone, που σημειώθηκε επίσης χθες το βράδυ εναντίον του οχήματός τους που βρισκόταν στην ίδια περιοχή, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών των ΗΠΑ έγιναν ανατολικά της Σαναά, της πρωτεύουσας της Υεμένης. Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που διαθέτει τέτοιου είδους εξελιγμένα όπλα στην περιοχή. 

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Πενταγώνου, πάνω από 120 πλήγματα έχουν εξαπολυθεί από τις αρχές του έτους εναντίον τζιχαντιστών στην Υεμένη.

Ποια είναι η Aqpa

Κλείσιμο

Η Aqpa δημιουργήθηκε το 2009 από την ένωση των παρακλαδιών της αλ Κάιντα στην Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία και θεωρείται από τις ΗΠΑ το πιο επικίνδυνο παρακλάδι του τζιχαντιστικού δικτύου.

Η οργάνωση εκμεταλλεύθηκε το χάος που επικρατεί στην Υεμένη, μια χώρα που σπαράσσεται από τον πόλεμο, για να ενισχύσει την επιρροή της στις νότιες και νοτιοανατολικές επαρχίες.

Το δίκτυο διεξάγει επιχειρήσεις τόσο εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι όσο και των κυβερνητικών δυνάμεων. Παράλληλα οργανώνει επιθέσεις στο εξωτερικό, όπως αυτή εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo στο Παρίσι τον Ιανουάριο του 2015
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης