Η Μπριζίτ Μακρόν δηλώνει μια ελεύθερη γυναίκα που περιφρονεί τις κακόβουλες κριτικές

Η Μπριζίτ Μακρόν δηλώνει μια ελεύθερη γυναίκα που περιφρονεί τις κακόβουλες κριτικές

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας αποκάλυψε ότι λαμβάνει καθημερινά πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα από Γάλλους που της δείχνουν την αγάπη τους

Η Μπριζίτ Μακρόν δηλώνει μια ελεύθερη γυναίκα που περιφρονεί τις κακόβουλες κριτικές
Από την ημέρα που ο Εμμανουέλ Μακρόν εξελέγη πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας η 64χρονη σύζυγός του, Μπριζίτ, δεν λείπει από το πλευρό του. Η νέα ένοικος του Ελιζέ έχει κατά καιρούς επικριθεί τόσο για την διαφορά ηλικίας που την χωρίζει από τον 40χρονο σύζυγό της, όσο και για τον ρόλο της στο Μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς προκλήθηκαν αντιδράσεις όταν ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε να θεσπίσει την επίσημη δημιουργία ενός καθεστώτος Πρώτης Κυρίας όπως ισχύει στις ΗΠΑ για την Μπριζίτ. Ακόμα και οι ενδυματολογικές επιλογές της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας έχουν κατά καιρούς δεχθεί αρνητική κριτική.

Όμως, όπως φαίνεται, η Μπριζίτ Μακρόν διατηρεί την ψυχραιμία της και περιφρονεί τις κακόβουλες κριτικές που έχουν στόχο την ίδια. Σε συνέντευξή της την Τετάρτη στο περιοδικό Point de Vue δηλώνει πως είναι μια ελεύθερη γυναίκα και κανείς δεν θα της υπαγορεύσει τι θα κάνει. «Δεν σκοπεύω να αφήσω να υπαγορεύεται η συμπεριφορά μου από την μετριότητα ύπουλων ανώνυμων ή από κακίες»
Κλείσιμο
δήλωσε στη συνέντευξή της η σύζυγος του Γάλλου προέδρου.



«Λαμβάνω πολλά μηνύματα ενθάρρυνσης και αγάπης. Με αυτά επιθυμώ να προχωρήσω», τόνισε η Μπριζίτ Μακρόν και αποκάλυψε ότι κάθε μέρα λαμβάνει περίπου 150 επιστολές, δηλαδή πέντε φορές περισσότερες από όσες ελάμβανε η Κάρλα Μπρούνι, όταν ο Νικολά Σαρκοζί ήταν πρόεδρος.

«Μπορεί η Πρώτη Κυρία να είναι στόχος επιθέσεων όμως είναι δημοφιλής στην καρδιά των Γάλλων», επισημαίνει με αφορμή αυτή την συνέντευξη της Μπριζίτ Μακρόν το γαλλικό περιοδικό Gala.

Στην ίδια συνέντευξη η πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών δεν έκρυψε τη ευαισθησία της για τον φεμινισμό. «Οι γυναίκες έχουν έναν ρόλο ουσιαστικό και ο αγώνας για την χειραφέτηση τους είναι ένας καθημερινός αγώνας. Δεν είναι απαραίτητα αυτές που καθορίζουν την τύχη του κόσμου αλλά είναι αυτές που πρώτες από όλους υποφέρουν στις δυσκολίες», ανέφερε η οικοδέσποινα του Ελιζέ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης