ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέτυχε για δεύτερη φορά να καταργήσει το Obamacare

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέτυχε για δεύτερη φορά να καταργήσει το Obamacare

Οι ρεπουμπλικανοί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν επαρκή υποστήριξη και αποφάσισαν να μην θέσουν την πρόταση σε ψηφοφορία

Παταγώδη αποτυχία γνώρισε η δεύτερη προσπάθεια, μέσα σε δύο μήνες, του Ντόναλντ Τραμπ
να καταργήσει το σύστημα Υγείας που εφάρμοσε ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα.

Το Obamacare, όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται, παραμένει ενεργό, καθώς οι ρεπουμπλικανοί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους, με συνέπεια να μην θέσουν το νέο αίτημα ούτε καν σε ψηφοφορία έναντι της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αποτυγχάνει να καταργήσει το σύστημα Υγείας που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα από το 2010, ένας στόχος που βρισκόταν στις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ.

Πολλοί ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το σχέδιο, λέγοντας πως το κόστος είναι μεγάλο και πως δεν έχει παρουσιαστεί αξιόπιστη εναλλακτική. 

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να δηλώσει την απογοήτευσή του για τους γερουσιαστές που δεν υποστήριξαν το σχέδιο αντικατάστασης του Obamacare. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΝΝΝΝ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΜΑΚΕΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rgdog

Η Άγκυρα ακολουθεί την ίδια τακτική με την περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη και ζητεί ανταλλαγή, αλλά η Ουάσιγκτονδιαχωρίζει τις δύο περιπτώσεις και αρνείται