ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέτυχε για δεύτερη φορά να καταργήσει το Obamacare

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέτυχε για δεύτερη φορά να καταργήσει το Obamacare

Οι ρεπουμπλικανοί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν επαρκή υποστήριξη και αποφάσισαν να μην θέσουν την πρόταση σε ψηφοφορία

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απέτυχε για δεύτερη φορά να καταργήσει το Obamacare
Παταγώδη αποτυχία γνώρισε η δεύτερη προσπάθεια, μέσα σε δύο μήνες, του Ντόναλντ Τραμπ να καταργήσει το σύστημα Υγείας που εφάρμοσε ο προκάτοχός του, Μπαράκ Ομπάμα.

Το Obamacare, όπως έχει καθιερωθεί να αποκαλείται, παραμένει ενεργό, καθώς οι ρεπουμπλικανοί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες ψήφους, με συνέπεια να μην θέσουν το νέο αίτημα ούτε καν σε ψηφοφορία έναντι της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αποτυγχάνει να καταργήσει το σύστημα Υγείας που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα από το 2010, ένας στόχος που βρισκόταν στις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες του Τραμπ.
Κλείσιμο

Πολλοί ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές αρνήθηκαν να υποστηρίξουν το σχέδιο, λέγοντας πως το κόστος είναι μεγάλο και πως δεν έχει παρουσιαστεί αξιόπιστη εναλλακτική. 

Η πρώτη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ήταν να δηλώσει την απογοήτευσή του για τους γερουσιαστές που δεν υποστήριξαν το σχέδιο αντικατάστασης του Obamacare. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης