Σκάνδαλο στη Βρετανία: Εκατοντάδες «μαϊμού» νοσοκόμες θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Εκατοντάδες «μαϊμού» νοσοκόμες θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Χρησιμοποιούσαν ψεύτικους τίτλους σπουδών, χωρίς πιστοποίηση επαγγέλματος, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη

Σκάνδαλο με μεγάλες προεκτάσεις και συνέπειες σε όλα τα επίπεδα προέκυψε από έρευνα της αρμόδιας αρχής στο βρετανικό σύστημα υγείας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι εκατοντάδες νοσοκόμες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είτε με ψεύτικα πτυχία, είτε χωρίς διαπίστευση του επαγγέλματος, είτε με σαφώς λιγότερη εμπειρία, από εκείνη που έχουν παρουσιάσει στο βιογραφικό τους.

Όπως αποκαλύφθηκε, στο NHS υπάρχουν 595 νοσοκόμες δίχως τα απαιτούμενα προσόντα, «γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών». Το σύστημα υγείας χρειάζεται μία γενική αναμόρφωση, τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ζητώντας από την κυβέρνηση να δράσει το ταχύτερο και να οργανώσει πάνω σε άλλη βάση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Βρετανών πολιτών.

Να σημειώσουμε ότι στη Βρετανία, όπως και στις ΗΠΑ, αλλά και την Αυστραλία, το επάγγελμα του νοσοκόμου-νοσοκόμας, προστατεύεται και απαιτεί την πιστοποίηση από ειδική υπηρεσία, στην οποία ο υποψήφιος-α, υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα στο βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), από τον έλεγχο που έγινε σε 17.960 στελέχη, σε βάθος 10ετίας, εντοπίστηκαν 595 διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίες αποδείχθηκε ότι αφορουσαν «μαϊμού» τίτλους σπουδών και πιστοποιήσεις. Πολλές περιπτώσεις, δε, που παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες, έφεραν άκυρους τίτλους, μη πιστοποιημένους από τις αρμόδιες αρχές, αποκομίζοντας φυσικά μεγάλα οφέλη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αν

όμως ανεβάζουν το ... ηθικό των ασθενών, τότε σίγουρα προσφέρουν μέγιστη υπηρεσία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

patriot

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύρραξη με το Ιράν, αλλά έχουμε πάρει θέση και είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή», ανέφερε μια εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας

toris12

Σύμφωνα με το σημερινό αποτέλεσμα, οι αυριανές ψηψοφορίες θα είναι μάχη ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, και στον υπουργό Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, για μία θέση απέναντι στον Μπόρις Τζόνσον