Σκάνδαλο στη Βρετανία: Εκατοντάδες «μαϊμού» νοσοκόμες θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Εκατοντάδες «μαϊμού» νοσοκόμες θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς

Χρησιμοποιούσαν ψεύτικους τίτλους σπουδών, χωρίς πιστοποίηση επαγγέλματος, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη

Σκάνδαλο στη Βρετανία: Εκατοντάδες «μαϊμού» νοσοκόμες θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς
Σκάνδαλο με μεγάλες προεκτάσεις και συνέπειες σε όλα τα επίπεδα προέκυψε από έρευνα της αρμόδιας αρχής στο βρετανικό σύστημα υγείας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι εκατοντάδες νοσοκόμες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, είτε με ψεύτικα πτυχία, είτε χωρίς διαπίστευση του επαγγέλματος, είτε με σαφώς λιγότερη εμπειρία, από εκείνη που έχουν παρουσιάσει στο βιογραφικό τους.

Όπως αποκαλύφθηκε, στο NHS υπάρχουν 595 νοσοκόμες δίχως τα απαιτούμενα προσόντα, «γεγονός που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών». Το σύστημα υγείας χρειάζεται μία γενική αναμόρφωση, τόνισε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, ζητώντας από την κυβέρνηση να δράσει το ταχύτερο και να οργανώσει πάνω σε άλλη βάση την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Βρετανών πολιτών.

Κλείσιμο
Να σημειώσουμε ότι στη Βρετανία, όπως και στις ΗΠΑ, αλλά και την Αυστραλία, το επάγγελμα του νοσοκόμου-νοσοκόμας, προστατεύεται και απαιτεί την πιστοποίηση από ειδική υπηρεσία, στην οποία ο υποψήφιος-α, υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα στο βρετανικό σύστημα υγείας (NHS), από τον έλεγχο που έγινε σε 17.960 στελέχη, σε βάθος 10ετίας, εντοπίστηκαν 595 διαφορετικές περιπτώσεις, οι οποίες αποδείχθηκε ότι αφορουσαν «μαϊμού» τίτλους σπουδών και πιστοποιήσεις. Πολλές περιπτώσεις, δε, που παρείχαν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους με σοβαρές ασθένειες, έφεραν άκυρους τίτλους, μη πιστοποιημένους από τις αρμόδιες αρχές, αποκομίζοντας φυσικά μεγάλα οφέλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης