Αποκάλυψη από το CNN: Αυτή είναι η επιστολή που έγραψε ο Ομπάμα πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο

Αποκάλυψη από το CNN: Αυτή είναι η επιστολή που έγραψε ο Ομπάμα πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο

«Η αμερικανική ηγεσία σε αυτόν τον κόσμο είναι πραγματικά απαραίτητη και εξαρτάται από εμάς, μέσω δράσης και παραδειγμάτων, να στηρίξουμε τη διεθνή τάξη, που επεκτείνεται σταθερά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου» αναφέρει ο Ομπάμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ που αποκάλυψε την ύπαρξη της επιστολής είχε επι ότι ήταν θαυμάσια. Φρόντισε όμως να μην πει τίποτα για το περιεχόμενο της και να το κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό. 

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN αποκάλυψε σήμερα το περιεχόμενο της και ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι με αυτήν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ παρακινεί τον διάδοχο του να εργαστεί για την στήριξη της διεθνής τάξης που όπως αναφέρει «επεκτείνεται σταθερά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και από την οποία εξαρτάται τόσο ο δικός μας πλούτος όσο και η ασφάλειά μας».  

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Ομπάμα αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Συγχαρητήρια για την αξιοσημείωτη προεκλογική εκστρατεία σας. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε εσάς και όλοι μας, ανεξαρτήτως κόμματος, ελπίζουμε για αυξημένη ευημερία και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της θητείας σας. Αυτό είναι ένα μοναδικό αξίωμα, χωρίς σαφές σχέδιο επιτυχίας, οπότε δεν γνωρίζω αν κάποια συμβουλή από μένα θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να σας προσφέρω λίγες σκέψεις από τα τελευταία 8 χρόνια.

Κατ' αρχάς, είμαστε και οι δύο ευλογημένοι, με διαφορετικούς τρόπους, με πολύ μεγάλη τύχη. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί. Εναπόκειται σε εμάς να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να οικοδομήσουμε περισσότερες σκάλες επιτυχίας για κάθε παιδί και οικογένεια που είναι πρόθυμη να εργαστεί σκληρά.

Δεύτερον, η αμερικανική ηγεσία σε αυτόν τον κόσμο είναι πραγματικά απαραίτητη. Εξαρτάται από εμάς, μέσω δράσης και παραδειγμάτων, να στηρίξουμε τη διεθνή τάξη, που επεκτείνεται σταθερά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και από την οποία εξαρτάται τόσο ο δικός μας πλούτος όσο και η ασφάλειά μας.

Τρίτον, είμαστε απλώς προσωρινοί κάτοικοι αυτού του γραφείου. Αυτό μας καθιστά θεματοφύλακες των δημοκρατικών θεσμών και παραδόσεων -όπως το κράτος δικαίου, ο διαχωρισμός των εξουσιών, η ίση προστασία και οι ελευθερίες των πολιτών- για τις οποίες οι πρόγονοί μας πολέμησαν και μάτωσαν. Ανεξάρτητα από τα πάνω-κάτω της πολιτικής, εναπόκειται σε εμάς να αφήσουμε αυτά τις λειτουργίες της Δημοκρατίας μας τουλάχιστον τόσο ισχυρές όσο τις βρήκαμε.

Και τέλος, αφιερώστε χρόνο -μέσα στη βιασύνη των γεγονότων και των ευθυνών- για τους φίλους και την οικογένεια. Θα σας βοηθήσουν εν μέσω των αναπόφευκτων, δύσκολων μονοπατιών.

Η Μισέλ κι εγώ ευχόμαστε σε εσάς και στη Μελάνια τα καλύτερα, καθώς ξεκινάτε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε.

Καλή τύχη και καλή επιτυχία
Μπαράκ Ομπάμα»


ΣΧΟΛΙΑ (5)

What a guy!

Λείπεις κι όσο περνά ο καιρός θα λείπεις όλο και πιο πολύ. Είμαστε τυχεροί που βιώσαμε δική σου προεδρία και ευελπιστούμε να μη χαθείς απ το προσκήνιο.

Ο Ομπάμα,

ο υποστηρικτής των ανοιχτών κοινωνιών και της συνεργασίας των λαών, προετοίμασε τον δρόμο για τον Τραμπ! Δώστε πόνο στους αριστεριστές!

παρτα!

ΜΑΣΩΝΟΙ ΚΑΙ ΙΛΛΥΜΙΝΑΤΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΑΧ ΚΑΛΕ ΚΑΤΙ ''ΑΝΔΡΕΣ''.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Αυτο λεγεται επίπεδο.

spy.leo

Αντε ρε ακατοικητε , τσιρακι και πιονι της νεας ταξης , εσυ και οι ομοιοι σου αιματοκυλησατε τον πλανητη και κατασκευασατε το isis και ποιος ξερει τι αλλο εχετε ετοιμασει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης