Λονδίνο: Μαγνήτισε τα βλέμματα η βασίλισσα Λετίσια

Λονδίνο: Μαγνήτισε τα βλέμματα η βασίλισσα Λετίσια

Μετά από 31 χρόνια, Ισπανοί βασιλιάδες επισκέπτονται τη Βρετανία, μια επίσκεψη που είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές

Λονδίνο: Μαγνήτισε τα βλέμματα η βασίλισσα Λετίσια
Στη Βρετανία, βρίσκεται η ομορφότερη βασίλισσα του κόσμου, Λετίσια της Ισπανίας μαζί με τον σύζυγό της, βασιλιά Φελίπε. Από την ώρα που πάτησε το πόδι της στο Λονδίνο, οι δημοσιογράφοι κάνουν...ζουμ στην πανέμορφη πρώην δημοσιογράφο. 
 
Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας θα καταλύσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως επισημαίνουν τα βρετανικά ΜΜΕ, τονίζοντας πως πρόκειται για μια επίσκεψη που είχε αναβληθεί δύο φορές στο παρελθόν: την πρώτη φορά, εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην Ισπανία το 2016 και την δεύτερη, γιατί συνέπιπτε με τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι τον Ιούνιο.

Κλείσιμο

 
Η τριήμερη επίσκεψη Ισπανών βασιλιάδων στη Βρετανία είναι η πρώτη σε 31 χρόνια, και πραγματοποιείται μόλις λίγους μήνες μετά την αναζωπύρωση της μακροχρόνιας διαμάχης για το Γιβραλτάρ, τον "Βράχο" που κατέλαβε το 1704 το Λονδίνο, τον οποίο η Μαδρίτη θέλει πίσω.
  
Ο βασιλιάς Φελίπε, που σε πρόσφατη ομιλία του στον ΟΗΕ κάλεσε τη Βρετανία "να τερματίσει τον αποικιακό αναχρονισμό του Γιβραλτάρ", θα εκφωνήσει σήμερα, Τετάρτη, ομιλία και στα δύο σώματα του κοινοβουλίου, στη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων.
 
Αύριο, Πέμπτη θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας, Τερέζα Μέι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Επιπλέον, θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας, παρουσία του πρίγκιπα Άντριου. Ο βασιλιάς Φελίπε θα συνοδεύεται από περίπου 100 εκπροσώπους ισπανικών εταιριών, με στόχο να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές σχέσεις των δύο χωρών εν μέσω των διαπραγματεύσεων για το Brexit.
    
Το βασιλικό ζεύγος θα γευματίσει στο Μπάκιγχαμ με τη βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππου, ενώ σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένο απογευματινό τσάι στο Κλάρενς Χάουζ, την κατοικία του πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ, και επίσημο δείπνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης