Αναταραχή στο «Εθνικό Μέτωπο» της Γαλλίας: H Mαρίν έχασε, η Μαριόν αποχώρησε

Αναταραχή στο «Εθνικό Μέτωπο» της Γαλλίας: H Mαρίν έχασε, η Μαριόν αποχώρησε

Για λιποταξία την κατηγόρησε ο παππούς της Ζαν Μαρίν Λεπέν - Θέλω να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου, λέει εκείνη

Αναταραχή στο «Εθνικό Μέτωπο» της Γαλλίας: H Mαρίν έχασε, η Μαριόν αποχώρησε
Η ανακοίνωση της Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν, ανιψιάς της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, ότι αποχωρεί από τη πολιτική για ένα διάστημα προκάλεσε πολιτικό «σεισμό» στη Γαλλία και ποικίλες αντιδράσεις στελεχών του κόμματος. 

Το γεγονός ότι ήθελε να βρεθεί κοντά στη κόρη της που της έχει λείψει πάρα πολύ ήταν η αιτία που αποφάσισε λίγες εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές να αποχωρήσει από το ακροδεξιό «Εθνικό Μέτωπο». Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε: «Δεν θα ήθελα κάποια στιγμή κόρη μου να πει "κυρία"», δήλωσε η Μαριόν εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να βάλει πάνω από όλα την οικογένειά της. 

Η αποχώρησή της από το κόμμα μία ανάσα πριν από τις βουλευτικές εκλογές βάζει τρικλοποδιά στη θεία της, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". 

Είναι γνωστό ότι η Μαριόν, το «νούμερο τρία» της γαλλικής ακροδεξιάς, δεν είχε καλές σχέσεις με το «νούμερο δύο» του κόμματος, Φλοριάν Φιλιπό. Το δεξί χέρι της Λεπέν έσπευσε σήμερα να δηλώσει πως η απόφαση της Μαριόν να αποχωρήσει από το κόμμα είναι σεβαστή. Η Μαριόν είναι «κόκκινο πανί» για τον Φιλιπό, δηλωμένο γκέι, κυρίως όμως για τον παππού της, Ζαν Μαρί Λεπέν.
Κλείσιμο

Ο πατριάρχης του ακροδεξιού "Εθνικού Μετώπου" έκρινε πως η απόσυρση της Μαριόν Μαρεσάλ-Λεπέν από τα πολιτικά της καθήκοντα αποτελεί μια «λιποταξία» με ενδεχόμενες τρομακτικές επιπτώσεις: «Εάν δεν έχει κάποιον πολύ σοβαρό λόγο για αυτήν την απόφαση, θεωρώ ότι πρόκειται για λιποταξία», τόνισε ο παππούς της σε μια συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". «Πιστεύω ότι η Μαριόν έπρεπε να λάβει αυτήν την απόφαση πιο πριν ή να περιμένει λίγο διότι βρισκόμαστε σε προεκλογική εκστρατεία. Η χώρα αναμένει την ετυμηγορία της κάλπης. Εν μέσω της προεκλογικής μάχης, ένα από τα πλέον δημοφιλή και αξιοθαύμαστα στελέχη του κόμματος δειλιάζει, αυτό μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις» τόνισε. 


Μαριόν: Δεν θέλω η κόρη μου να με αποκαλέσει κάποια στιγμή "κυρία" 
Η Μαριόν όμως σε επιστολή που δημοσιεύει αποκλειστικά η εφημερίδα "Le Dauphine Libère" ξεκαθαρίζει στο γαλλικό λαό ότι θέλει να βάλει προτεραιότητα την οικογένειά της. «Γνωρίζετε την ιστορία μου, γνωρίζετε ότι βρίσκομαι στον κόσμο της πολιτικής όλη μου την ζωή. Στα 27 μου είναι καιρός να αποσυρθώ για κάποιο καιρό» σημειώνει στην επιστολή. «Δεν θα εγκαταλείψω για πάντα τον πολιτικό αγώνα», πρόσθεσε.
Σε μια άλλη επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Vaucluse Matin", η βενιαμίν της γαλλικής εθνοσυνέλευσης επιβεβαιώνει ότι για προσωπικούς λόγους αποσύρεται από την θέση της επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Εθνικού Μετώπου στο Περιφερειακό Συμβούλιο της περιοχής Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή και δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια βουλευτής στο Βοκλίζ. «Δεν θέλω η κόρη μου να με αποκαλέσει κάποια στιγμή "κυρία"», επισημαίνει η Μαριόν. 

Πάντως, η αποχώρησή της έρχεται 50 μέρες μετά τις δηλώσεις της σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς για το ποιος έχει το «πάνω χέρι». Η θεία της ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι η πρόεδρος του κόμματος και ότι δεν πρόκειται να εμπιστευτεί χαρτοφυλάκιο στην αγαπημένη της, πλην όμως άπειρη ανιψιά, σε περίπτωση που αναλάβει τα ηνία της Γαλλίας. «Η θέση της ανιψιάς μου; Μα είναι βουλευτής... Δεν της χρωστάω τίποτα όπως και σε κανέναν εξάλλου. Δεν στέλνω κάποιον με ασανσέρ στα ψηλά».

Τα γαλλικά ΜΜΕ δεν άργησαν να ξεσπαθώσουν με την γαλλική εφημερίδα "Liberation" και το σκανδαλοθηρικό γαλλικό περιοδικό "Canard Enchaine" να αποκαλύπτουν ότι η Μαριόν μετράει μέρες στην πολιτική. Η γαλλική εφημερίδα είχε γράψει ότι «το νούμερο 3» του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» σκέφτεται να μην βάλει υποψηφιότητα στις βουλευτικές του Ιουνίου, ανακοινώνοντας το μεγάλο "adieu" στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας. To επίμαχο δημοσίευμα έγραφε μάλιστα ότι αναζητά μία θέση στον ιδιωτικό τομέα. Δεν άργησε να έρθει η αποστομωτική απάντηση της Μαριόν στη θεία της, όπως είχε γράψει η εφημερίδα "Journal du Dimanche" στις 2 Απριλίου: «Το υπουργείο δεν με ενδιαφέρει αλλά να με λέει άπειρη; Eίναι αδιανόητο, υπερβάλλει η θεία μου... Εγώ δεν ζήτησα τίποτα», φέρεται να είπε στους οικείους της φανερά ενοχλημένη από τις άκομψες δηλώσεις της Μαρίν.

Η Μαριόν είναι αριστούχος της Νομικής στη Σορβόννη και κόρη της Ιάν Λεπέν, αδερφής της Μαρίν. Η δήλωση της μητέρας της στην εφημερίδα “Le Parisien” πως "το γεγονός ότι είναι γυναίκα, άρα σύμβολο ισότητας κι ότι φέρει το όνομα Λεπέν, θα την βοηθήσει να κερδίσει τις μάχες", αποδεικνύεται προφητική. Είναι μητέρα ενός κοριτσιού, μόλις δύο ετών και σύζυγος του επιχειρηματία, Ματιέ Ντεκός. Μέχρι τώρα υποστήριζε ότι συνδύαζε άριστα καριέρα και οικογένεια. Τώρα όμως παραδέχτηκε ότι είχε παραμελήσει την οικογένεια της για να αφιερωθεί στο κόμμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης