Ο Καναδάς ενέκρινε τη συνταγογράφηση της ηρωίνης

Ο Καναδάς ενέκρινε τη συνταγογράφηση της ηρωίνης

Η νέα προτεινόμενη κανονιστική τροπολογία του Υπουργείου Υγείας του Καναδά θα επιτρέπει η διακετυλομορφίνη, ή αλλιώς  φαρμακευτικής ποιότητας ηρωίνη, να μπει σε Ειδικό Πρόγραμμα Πρόσβασης

Ο Καναδάς ενέκρινε τη συνταγογράφηση της ηρωίνης
H κυβέρνηση του Καναδά άνοιξε το δρόμο για τη νόμιμη πρόσβαση στην ηρωίνη ως θεραπεία για τα άτομα που θεωρούνται ιδιαίτερα εξαρτημένα, μια κίνηση που είχε ήδη προαναγγελθεί από γιατρούς που έκαναν αγώνες έτσι ώστε να γίνει η ηρωίνη μια νόμιμη επιλογή. 

Όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, Καναδοί επιστήμονες έβαλαν τη βάση για τη νόμιμη χορήγηση ηρωίνης, με την Πρωτοβουλία της Βόρειας Αμερικής για τα Οπιούχα Φάρμακα  , οι οποίοι δοκίμασαν πριν από δώδεκα χρόνια στο Βανκούβερ τη χορήγηση ηρωίνης σε εξαρτημένα άτομα, όπου με διάφορες μακροχρόνιες έρευνες εξέτασαν το αν η χορήγηση ηρωίνης σε χρόνια εξαρτημένους χρήστες, είναι πιο αποτελεσματική από τη μεθαδόνη.

Η νέα προτεινόμενη κανονιστική τροπολογία του Υπουργείου Υγείας του Καναδά θα επιτρέπει η διακετυλομορφίνη, ή αλλιώς, φαρμακευτικής ποιότητας ηρωίνη, να μπει σε Ειδικό Πρόγραμμα Πρόσβασης.  

Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό, κλινικοί εμπειρογνώμονες θα αξιολογούν τις αιτήσεις πρόσβασης έκτακτης ανάγκης σε ναρκωτικά για τα άτομα που βρίσκονται σε σοβαρές ή απειλητικές για τη ζωή συνθήκες, όπου οι παραδοσιακές μέθοδοι θεραπείας δεν έχουν κανέναν αποτέλεσμα, είναι ακατάλληλες ή δεν είναι διαθέσιμες.

Υπενθυμίζεται ότι, ο πρωθυπουργός του Καναδά,  Τζάστιν Τρουντό και το Φιλελεύθερο Κόμμα του έχουν κάνει κινήσεις ενάντια στον πόλεμο των ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένων των ενδείξεων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ότι μπορεί να νομιμοποιηθεί η κάνναβη. " Το σημερινό σύστημα του Καναδά που απαγορεύει τη μαριχουάνα δεν λειτουργεί. Δεν εμποδίζει τους νέους από τη χρήση μαριχουάνας και πάρα πολλοί Καναδοί καταλήγουν με ποινικό μητρώο για την κατοχή μικρών ποσοτήτων του ναρκωτικού", γράφει στην ιστοσελίδα του το Φιλελεύθερο Κόμμα εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους προέβη στη νομιμοποίηση της ηρωίνης για ιατρικούς λόγους. 
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι , η συνταγογράφηση ηρωίνης για την αντιμετώπιση της βλάβης των οπιούχων όταν οι ασθενείς δεν ανταποκρίνονται σε συμβατικές θεραπείες, όπως η μεθαδόνη και η βουμπενοφρίνη, είναι νόμιμη και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Δανία και η Ελβετία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης