Ο Ομπάμα στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον

Ο Ομπάμα στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον

«Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόσωπο που να έχει περισσότερα προσόντα για να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου. Είμαι μαζί της», δήλωσε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Ομπάμα στηρίζει και επισήμως την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον
«Δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόσωπο που να έχει περισσότερα προσόντα για να αναλάβει το αξίωμα του προέδρου. Είμαι μαζί της», δήλωσε την Πέμπτη ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στηρίζοντας και επίσημα την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κλίντον ότι «αδημονώ να βγω εκεί έξω και να συμμετάσχω στην προεκλογική εκστρατεία μαζί με τη Χίλαρι». Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε αμέσως τον πρόεδρο Ομπάμα με ανάρτησή της στο Twitter για την επίσημη εκδήλωση της υποστήριξής του στο πρόσωπό της, τονίζοντας πως «την τιμά».

Κλείσιμο
Σε δηλώσεις της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είπε πως η απόφαση του Ομπάμα «σημαίνει πάρα πολλά" για την ίδια και "τη χαροποιεί αφάνταστα». Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ομπάμα αναμένεται να πάρει μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Κλίντον την επόμενη εβδομάδα στο Ουισκόνσιν.

Εξάλλου πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα έχει στις 16:00 (περί τις 23:00 ώρα Ελλάδας) συνάντηση με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Παρ΄ ότι η Κλίντον έχει εξασφαλίσει μαθηματικά το χρίσμα των Δημοκρατικών ώστε να είναι η υποψήφια του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, ο Σάντερς έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει τη δική του εκστρατεία.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης