Καναδάς: Τρόμος από την τεράστια φωτιά στην Αλμπέρτα

Καναδάς: Τρόμος από την τεράστια φωτιά στην Αλμπέρτα

Πάνω από 1000 πυροσβέστες και 145 ελικόπτερα προσπαθούν να σώσουν τους κατοίκους καθώς η πυρκαγιά έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο

Καναδάς: Τρόμος από την τεράστια φωτιά στην Αλμπέρτα
Η φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες στην περιοχή της Αλμπέρτα γιγαντώθηκε τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες ακόμα άνθρωποι να εξαναγκάζονται να εκκενώσουν την περιοχή, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η καταστροφική φωτιά έχει ήδη υποχρεώσει τους 88.000 κατοίκους του Fort McMurray να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην εκκένωση των καταυλισμών στα βόρεια και στα νότια της πόλης.

Κλείσιμο
Οι αρχές αγωνίζονται να οργανώσουν αερομεταφορά τουλάχιστον 8.000 ανθρώπων από τους συγκεκριμένους καταυλισμούς ενώ πασχίζουν να ανοίξουν δρόμους έτσι ώστε να μεταφέρουν χιλιάδες άλλους σε πιο ασφαλείς περιοχές καθώς η φωτιά επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς και απειλεί διαρκώς και νέες κατοικημένες περιοχές.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με αναφορές η φωτιά έχει καταστρέψει ολόκληρες περιοχές στην πόλη, η οποία είναι η ενεργειακή «καρδιά» του Καναδά. Μάλιστα οι αρχές αποφάσισαν τον περιορισμό της παραγωγής πετρελαίου, κάτι που οδήγησε χθες και στην αύξηση της τιμής του σε όλο τον κόσμο.

Στην περιοχή, η οποία έχει κυρηχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δρουν πάνω από 1.100 πυροσβέστες, 138 βαρέα οχήματα και 22 πυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μάχονται με 49 εστίες φωτιάς, επτά εκ των οποίων βρίσκονται εκτός ελέγχου. Όσο για την πόλη, τρεις ημέρες μετά την έναρξη της φωτιάς, οι πυροσβέστες ακόμα μάχονται για να σώσουν όσα σπίτια μπορούν, ενώ ήδη έχουν καταστραφεί πάνω από 1.600 κτίρια, ανάμεσά τους και εκατοντάδες σπίτια.

Παρά το γεγονός ότι η αιτία της φωτιάς είναι ακόμα άγνωστη, οι ειδικοί λένε ότι οι συνθήκες που επικρατούν (ξηρασία, χαμηλή υγρασία και ζέστη μαζί με ισχυρούς ανέμους) οδήγησαν την φωτιά να πάρει τεράστια έκταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε μόλις μία ημέρα η έκτασή της δεκαπλασιάστηκε, φθάνοντας πλέον τα 85.000 στρέμματα, ενώ τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να την σταματήσει, καθώς δεν αναμένονται στην περιοχή βροχές, τουλάχιστον πριν την Κυριακή.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης