Χωρίς ρεύμα χιλιάδες σπίτια και ακυρώσεις πτήσεων λόγω της καταιγίδας Κέιτι

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες σπίτια και ακυρώσεις πτήσεων λόγω της καταιγίδας Κέιτι

Συνολικά 120 πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου ενώ άλλες 40 άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια

Χωρίς ρεύμα χιλιάδες σπίτια και ακυρώσεις πτήσεων λόγω της καταιγίδας Κέιτι
Η καταιγίδα Κέιτι που έπληξε σήμερα μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη Γαλλία και τη Βρετανία καθώς και τη ματαίωση περισσότερων από 100 πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου του Λονδίνου.

Στη Βρετανία, περισσότερα από 100.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και μέχρι αργά το απόγευμα η ηλεκτροδότηση δεν είχε ακόμη επανέλθει στα 60.000 από αυτά. Την ίδια ώρα στη βόρεια και δυτική Γαλλία παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 15.000 σπίτια. Οι άνεμοι, συνοδευόμενοι από έντονη βροχόπτωση, έπνεαν με ταχύτητες που έφταναν ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα στη Βρετάνη.

Λόγω των θυελλωδών ανέμων σημειώθηκαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων. Συνολικά 120 πτήσεις ακυρώθηκαν από τα αεροδρόμια Γκάτγουικ και Χίθροου ενώ άλλες 40 άλλαξαν πορεία και προσγειώθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

Κλείσιμο
Αρκετοί επιβάτες μοιράστηκαν στο διαδίκτυο την εμπειρία τους από την πτήση εν μέσω θύελλας. "Είμαι πραγματικά ευγνώμων που βρίσκομαι στο Στάνστεντ (άλλο αεροδρόμιο του Λονδίνου) μετά τις τρομακτικές προσπάθειες προσγείωσης στο Γκάτγουικ", έγραψε μια γυναίκα στο Twitter.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS καταγράφηκαν ριπές ανέμου ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα και ένα συγκρότημα που στέγαζε 28 διαμερίσματα χρειάστηκε να εκκενωθεί γιατί ο αέρας απειλούσε να ξηλώσει τη στέγη του.

Στις Βρυξέλλες, τα πάρκα της πόλης παρέμειναν κλειστά σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης