Βασίλισσα Ελισάβετ: Ντοκιμαντέρ για τα 90α γενέθλιά της αποκαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ντοκιμαντέρ για τα 90α γενέθλιά της αποκαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά της

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας ένας μονάρχης γίνεται 90 ετών - Τι ευχήθηκε στο ντοκιμαντέρ για την ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ ο Μπαράκ Ομπάμα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Ντοκιμαντέρ για τα 90α γενέθλιά της αποκαλύπτει την ανθρώπινη πλευρά της
Η Βρετανία θα γιορτάσει στις 21 Απριλίου τα 90α γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ με εκδηλώσεις σε όλη την χώρα που θα διαρκέσουν μέχρι και τον Ιούνιο. Το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV ακολούθησε επί ένα χρόνο την βασίλισσα σε στιγμές της δημόσιας ζωής της και σε πιο προσωπικές στιγμές της καθημερινότητάς της και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Our Queen at 90», το οποίο προβλήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου.

Όπως δήλωσε στην Telegraph η παραγωγός και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ Ashley Gething εκείνο που την εξέπληξε και την εντυπωσίασε περισσότερο είναι το χιούμορ της Ελισάβετ. Πράγματι σε μια σκηνή η βασίλισσα, που είναι δεινή ιππέας και έχει στάβλο με άλογα στο κάστρο του Ουίνσδορ, αντιμετωπίζει με εξαιρετική ψυχραιμία την «Πριμαντόνα», ένα μαύρο πόνι, που για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ καλείται να το ταΐσει ένα καρότο. Το μαύρο πόνι φτύνει πεισματικά το καθαρισμένο καρότο και το ίδιο κάνει όταν προσπαθεί πάλι να του το δώσει ένας υπάλληλος του παλατιού.

 

Η Ελισάβετ με χιούμορ δικαιολογεί το άλογο και αναφέρει ότι αυτή είναι μια «πριμαντόνα». Στη συνέχεια ρωτά για τον καιρό και παραπονιέται ότι εξαιτίας της βροχής ίσως να μη μπορέσει να πάει για ιππασία το Σαββατοκύριακο. Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και μιλά για την βασίλισσα Ελισάβετ η σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου, η Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, Δούκισσα της Κορνουάλης. Η Καμίλα, αφού αναφέρει ότι η 90χρονη μονάρχης λατρεύει τα άλογα, αναρωτιέται:
Κλείσιμο
«Ποιος άλλος άνθρωπος ιππεύει στα 90 του;».

Στο ντοκιμαντέρ εμφανίζεται και η σύζυγος του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ, του Ουίλιαμ, η Κέιτ Μίντλετον και αποκαλύπτει ότι ο δύο ετών γιος της, πρίγκιπας Γεώργιος, αποκαλεί την προγιαγιά του «Gan - Gan». Στο ίδιο ντοκιμαντέρ και ηγέτες άλλων χωρών εύχονται στην Βρετανίδα μονάρχη για τα γενέθλιά της, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, που αναφέρει: «Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι πηγή δύναμης και έμπνευσης».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης