ΟΗΕ: 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2015

ΟΗΕ: 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2015

Μόνο τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, έφτσαν στα ελληνικά νησιά 5.201 άνθρωποι

ΟΗΕ: 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2015
Στο 1.000.000 υπολογίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που αναμένεται να φτάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που επικαλείται η αρμόδια Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών, 140.000 πρόσφυγες και μετανάστες εκτιμάται πως έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης τον Νοέμβριο, σημειώνοντας μεγάλη μείωση από τον Οκτώβριο.

Κλείσιμο
Έπειτα από ένα σύντομο διάλειμμα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ο αριθμός ανέβηκε και πάλι, με περίπου 5.201 ανθρώπους να φθάνουν χθες, Δευτέρα, στα ελληνικά νησιά.

«Ο αριθμός των αφίξεων τον Νοέμβριο δείχνει για πρώτη φορά φέτος μείωση σε σύγκριση με τον Οκτώβριο» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Γουίλιαμ Σπίντλερ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Τον Οκτώβριο καταγράφηκαν περίπου 220.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Μέχρι τώρα, 886.662 άνθρωποι που επιζητούν την ασφάλεια έχουν φθάσει στις ευρωπαϊκές ακτές, περίπου τέσσερις φορές περισσότεροι απ' ότι ολόκληρο το 2014, είπε. Οι μισοί από αυτούς είναι Σύροι που διαφεύγουν από τον πόλεμο. Η μεγάλη πλειονότητα φθάνει στην Ευρώπη διά θαλάσσης.

«Δεν θα ήταν εξωπραγματικό να πούμε ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε το 1.000.000 μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε ο Σπίντλερ.

Σύμφωνα με το Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF) και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο αριθμός των γυναικών και των παιδιών μεταξύ των μεταναστών και των προσφύγων δεν σταμάτησε να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες και αποτελεί πλέον το 52% των αφίξεων έναντι 27% το καλοκαίρι.

«Στην ανατολική Μεσόγειο, τουλάχιστον το 30% των θανάτων φέτος ήταν παιδιά» ανέφεραν οι δύο οργανισμοί, σε έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης