Βέλγιο: Θα βάλουμε «βραχιολάκι» παρακολούθησης σε όλους τους ύποπτους για τρομοκρατία

Βέλγιο: Θα βάλουμε «βραχιολάκι» παρακολούθησης σε όλους τους ύποπτους για τρομοκρατία

Νέα μέτρα κατά της τρομοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας – H κυβέρνησή του θα δαπανήσει επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ στον αγώνα κατά της βίας των τζιχαντιστών

Βέλγιο: Θα βάλουμε «βραχιολάκι» παρακολούθησης σε όλους τους ύποπτους για τρομοκρατία
Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ αποκάλυψε σήμερα κατά την ομιλία του στο κοινοβούλιο της χώρας του ότι η κυβέρνησή του θα δαπανήσει επιπλέον 400 εκατομμύρια ευρώ στον αγώνα κατά της βίας των τζιχαντιστών. Τα χρήματα αυτά, όπως διευκρίνισε, θα διατεθούν στην καταπολέμηση της προπαγάνδας μίσους, στον εντοπισμό των πιθανών εξτρεμιστών και την ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Εκτός από την αύξηση των κονδυλίων για την αντιτρομοκρατική πολιτική, ο Μισέλ επεσήμανε ότι το Βέλγιο θα εισάγει σύντομα μια σειρά από μέτρα ασφαλείας, που θα περιλαμβάνουν τη φυλάκιση των τζιχαντιστών που επιστρέφουν από τη Συρία και το κλείσιμο μη αναγνωρισμένων τόπων λατρείας.

Άλλο ένα προληπτικό μέτρο θα είναι η θέσπιση ενός συστήματος που θα επιβάλλει στους ανθρώπους που «θεωρούνται απειλή» από τις αρχές να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι, για βρίσκονται μόνιμα υπό παρακολούθηση, πρόσθεσε ο Μισέλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βέλγος πρωθυπουργός απέρριψε στην ομιλία του τις επικρίσεις για τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας του, τονίζοντας ότι η χθεσινή επίθεση στο Σεν Ντενί απετράπη χάρη στις πληροφορίες των βελγικών αρχών.

Όπως πρόσθεσε, οι επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι έχουν τις ρίζες τους στη Συρία και «διαπράχθηκαν από έναν βελγο-γαλλικό πυρήνα». 
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης