Ισραήλ: Οι Παλαιστίνιοι καλούν σε «Παρασκευή της επανάστασης»

Ισραήλ: Οι Παλαιστίνιοι καλούν σε «Παρασκευή της επανάστασης»

Εντείνονται οι φόβοι για μία νέα «Ιντιφάντα» - Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συγκαλεί έκτακτη Σύνοδο

Ισραήλ: Οι Παλαιστίνιοι καλούν σε «Παρασκευή της επανάστασης»
Ολοένα και εντείνονται οι φόβοι για το ξέσπασμα μίας νέας Ιντιφάντας στη λωρίδα της Γάζας, καθώς οι παλαιστινιακές οργανώσεις καλούν σε διαδηλώσεις όλους τους μουσουλμάνους τόσο στη Γάζα, όσο και στη Δυτική Όχθη, σε μία «Παρασκευή της επανάστασης», όπως χαρακτηριστικά τόνισαν. Την ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ετοιμάζεται να συγκαλέσει έκτακτη, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει μέτρα, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Η σύνοδος αυτή, την οποία ζήτησε η Ιορδανία, η μοναδική αραβική χώρα μέλος του Συμβουλίου, θα αρχίσει στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη. Η κατεχόμενη Δυτική Όχθη και η Ανατολική Ιερουσαλήμ συγκλονίζονται από συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς που πετούν πέτρες και επιτίθενται με μαχαίρια και ισραηλινούς στρατιώτες. Η ισραηλινή αστυνομία ανακοίνωσε χθες βράδυ πως μόνο οι άνδρες άνω των 40 ετών επιτρέπεται να εισέλθουν για την προσευχή της Παρασκευής στην Πλατεία των Τεμενών, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, «στο πλαίσιο μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή τρομοκρατικών επιθέσεων». Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Κλείσιμο
Από τα βίαια επεισόδια έχουν σκοτωθεί 32 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί επιτιθέμενοι και εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί από την πλευρά των Παλαιστινίων, ενώ από ισραηλινής πλευράς οι νεκροί είναι επτά και οι τραυματίες δεκάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης