Τραμπ κατά Μέρκελ: Είναι παρανοϊκό αυτό που κάνεις με τους μετανάστες

Τραμπ κατά Μέρκελ: Είναι παρανοϊκό αυτό που κάνεις με τους μετανάστες

Το φαβορί των προκριματικών εκλογών στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ χαρακτήρισε «τρελό» τον τρόπο με τον οποίο η καγκελάριος ενεργεί προς όφελος των προσφύγων 
- «Θα ξεσπάσουν ταραχές στη Γερμανία» εκτίμησε

Τραμπ κατά Μέρκελ: Είναι παρανοϊκό αυτό που κάνεις με τους μετανάστες
O Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί των προκριματικών εκλογών στο στρατόπεδο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS, ότι ο τρόπος που η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ενεργεί προς όφελος των προσφύγων είναι "παρανοϊκός".

"Δε συμπαθώ τις μεταναστεύσεις. Δε συμπαθώ τους ανθρώπους που έρχονται (…) θα ξεσπάσουν ταραχές στη Γερμανία. Αυτό που εκείνη (η Άνγκελα Μέρκελ) κάνει στη Γερμανία είναι τρελό" υπογράμμισε ο Τραμπ.

Ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για τις αντιμεταναστευτικές του θέσεις, επισήμανε ότι "χωρίς αμφιβολία" τάσσεται υπέρ της υποδοχής 10.000 προσφύγων στην χώρα του.

Αλλά "20.000 ανθρώπους; Θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο Δούρειο Ίππο (..) εάν οι άνθρωποι αυτοί αποδειχθούν ότι ανήκουν στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος" προσέθεσε ο Τραμπ.
Ο μεγιστάνας πρότεινε να οριστεί μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο βόρειο τμήμα της Συρίας όπου θα καταφεύγουν οι πρόσφυγες.

Κλείσιμο
Ο ίδιος υποστήριξε επιπλέον ότι "θα έπρεπε" να γίνει χρήση βίας εναντίον του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ όταν εκείνος χρησιμοποίησε χημικά όπλα.

Τόνισε, εξάλλου, ότι θα μπορούσε "ενδεχομένως να τα πάει πολύ καλά με τον (πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν" καθώς "δε συμπαθεί καθόλου τον Ομπάμα".

"Όσο ο (Πούτιν) επιτίθεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, τάσσομαι υπέρ" των βομβαρδισμών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στη Συρία, προσέθεσε.

"Νιώθω πολύ καλύτερα όταν οπλοφορώ"

O Ντόναλντ Τραμπ, που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προκριματικών εκλογών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, επιβεβαίωσε σήμερα ότι "κάποιες φορές" οπλοφορεί και υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να κάνουν το ίδιο μπροστά στο ενδεχόμενο να γίνουν μάρτυρες ενός περιστατικού με πυροβολισμούς.

"Νιώθω πολύ καλύτερα όταν οπλοφορώ" εξήγησε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

"Εάν όλοι όσοι βρίσκονταν σε εκείνη την αίθουσα" στο πανεπιστήμιο του Όρεγκον (βορειοδυτικά), όπου ένας 26χρονος άνδρας σκότωσε την 1η Οκτωβρίου 9 ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει, "είχαν μαζί τους ένα όπλο, η έκβαση θα ήταν καλύτερη" τόνισε ο Τραμπ.

Αναφερόμενος στην τραγωδία του Νιουτάουν (Κονέκτικατ, βορειοανατολικά), όπου ένας νεαρός άνδρας είχε σκοτώσει 20 παιδιά σε ένα σχολείο τον Δεκέμβριο του 2012, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν οι εκπαιδευτικοί οπλοφορούσαν "θα ήταν πολύ καλύτερα όταν αυτός ο παρανοϊκός εισέβαλε στις τάξεις και άρχιζε να πυροβολεί εναντίον των ανθρώπων".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης