Η Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί ετοιμάζουν χερσαία επίθεση στη Συρία

Η Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί ετοιμάζουν χερσαία επίθεση στη Συρία

Εκατοντάδες στρατιωτών βρίσκονται ήδη σε συριακό έδαφος - Ως «λύση» στην τρομοκρατική απειλή βλέπει το Ιράν την ρωσική επιχείρηση

Η Χεζμπολάχ και οι Ιρανοί ετοιμάζουν χερσαία επίθεση στη Συρία
Ενώ συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι επιδρομές των ρωσικών μαχητικών στη Συρία με στόχο την εξόντωση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, την έμπρακτη στήριξή τους δηλώνουν η λιβανέζικη Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Σύμφωνα με πηγές αξιωματούχων που πραγματοποίησαν δηλώσεις στον Τύπο του Λιβάνου, την ρωσική επιχείρηση είναι έτοιμοι να ενισχύσουν εκατοντάδες Ιρανών στρατιωτών και δεκάδες μελών της λιβανέζικης Χεζμπολάχ που ήδη βρίσκονται σε συριακό έδαφος.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει ο Τύπος του Λιβάνου, τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν καταφθάσει στρατιώτες με ετοιμάζονται για χερσαίες επιθέσεις κατά των Σύρων ανταρτών.

«Οι ρωσικές επιδρομές θα ενισχυθούν στο άμεσο μέλλον από χερσαία επέλαση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε ένας από τις δύο πηγές από τον Λίβανο σύμφωνα με την Daily Star. Στόχος, όπως εξήγησε, είναι να ανακαταλάβουν περιοχές που έχουν περάσει στα χέρια των αντικαθεστωτικών.

Μάλιστα, διευκρίνισε πως είναι πιθανό οι χερσαίες επιδρομές να εστιάσουν στην επαρχία Ιντλίμπ και Χάμα.

«Η εμπροσθοφυλακή των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων ξεκίνησαν να φτάνουν στη Συρία. Στρατιώτες και αξιωματικοί πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτή τη μάχη. Δεν είναι σύμβουλοι. Πρόκειται για εκατοντάδες με εξοπλισμό και όπλα. Θα ακολουθήσουν και άλλοι», δήλωσε η δεύτερη πηγή, ενώ πρόσθεσε πως και οι Ιρακινοί αναμένεται να συμμετάσχουν στην επιχείρηση.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, δήλωσε πως η κυβέρνηση βλέπει την ρωσική επιχείρηση στη Συρία σαν «ένα βήμα επιπλέον στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας που συντονίζεται με τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στην περιοχή».

Άλλωστε, το Ιράν ενισχύει οικονομικά και με στρατιωτικό εξοπλισμό τον Μπασάρ αλ Άσαντ σχεδόν από την έναρξη της κρίσης, ενώ όπως τόνισε η εκπρόσωπος του υπουργείου «ο πραγματικός αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι απαραίτητος ενάντια στην κοινή απειλή για την τοπική και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».




Βίντεο από επιδρομή των ρωσικών μαχητικών

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης