Επανέλαβε την υποστήριξή του στον Άσαντ ο Πούτιν

Επανέλαβε την υποστήριξή του στον Άσαντ ο Πούτιν

Δεν σχεδιάζουμε προς το παρόν εισβολή στη Συρία - Πρέπει να βοηθήσουμε τον πρόεδρο Άσαντ να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές, είπε σε συνέντευξή του, λίγο πριν την ομιλία του στον ΟΗΕ

Επανέλαβε την υποστήριξή του στον Άσαντ ο Πούτιν
Σε συντονισμό εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους καλεί ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, επαναλαμβάνoντας για μία ακόμη φορά την στήριξή του στο Σύρο πρόεδρο. Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε σε περιφερειακή «δομή συντονισμού» εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. 

Αναφορικά με την ενίσχυση της ρωσικής υποστήριξης στη Δαμασκό τις τελευταίες εβδομάδες με αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε την στήριξή του στο συριακό καθεστώς. Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος σε επιχειρήσεις στην επικράτεια της Συρίας ή άλλων κρατών. «Τουλάχιστον, δεν το σχεδιάζουμε προς το παρόν», προσέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κλείσιμο
«Στη Συρία, ο μόνος νόμιμος συμβατικός στρατός είναι ο συριακός, που πολεμά τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο Πούτιν και επανέλαβε ότι η Ρωσία θα ήθελε να βρει έδαφος για κοινή δράση εναντίον των τρομοκρατών. «Με το Ισλαμικό Κράτος μάχονται πάνω από 2.000 ένοπλοι από περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αντί να τους περιμένουμε να επιστρέψουν, θα έπρεπε να βοηθήσουμε τον Άσαντ να τους αντιμετωπίσει εκεί, στη Συρία», δήλωσε ο  Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης