Νέο σόου Ντόναλντ Τραμπ: Τώρα κοροϊδεύει τους Ιάπωνες και τους Κινέζους

Νέο σόου Ντόναλντ Τραμπ: Τώρα κοροϊδεύει τους Ιάπωνες και τους Κινέζους

Δείτε το βίντεο - Συνεχίζει την χυδαία επίθεση ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ

Νέο σόου Ντόναλντ Τραμπ: Τώρα κοροϊδεύει τους Ιάπωνες και τους Κινέζους
Ακόμα και αν δεν καταφέρει να επικρατήσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, παρότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν πολύ κοντά στην υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διασφαλίσει τον επόμενο ρόλο του: stand up comedian.

Μετά την απαίτησή του να αποχωρήσει ισπανόφωνος δημοσιογράφος από συνέντευξη Τύπου υποστηρίζοντας ότι δεν είχε το λόγο, ο Τραμπ επιστρέφει στο προσκήνιο με διάθεση να διακωμωδήσει αυτή τη φορά τους Ιάπωνες και τους Κινέζους.

Κλείσιμο
Ο επικρατέστερος για το χρίσμα Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, λοιπόν, μιλώντας σε προεκλογική καμπάνια στην Αϊόβα αναφέρθηκε ειρωνικά στον τρόπο ομιλίας αλλά και στο πώς διαπραγματεύονται οι Κινέζοι και οι Ιάπωνες.

«Όταν αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν σε μία αίθουσα δεν λένε “Γεια! Πώς είναι ο καιρός; Είναι τόσο όμορφα έξω. Δεν είναι υπέροχα; Πώς τα πάνε οι Yankees; Α, πηγαίνουν θαυμάσια. Τέλεια”. Λένε: “Θέλουμε συμφωνία”!», είπε ο Τραμπ με ιδιαίτερη προφορά και έντονες εκφράσεις.

Ο… κλόουν των Ρεπουμπλικανών δίχως δυσκολία απέσπασε γέλια των υποστηρικτών του που είχαν συρρεύσει να τον θαυμάσουν από κοντά και να συμμετάσχουν σε ένα από τα σόου του.
Άμεση ήταν η αντίδραση Αμερικανο-Ασιατικών οργανώσεων που έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον Τραμπ.

Η Μάργκαρετ Φανγκ από την οργάνωση AALDEF δήλωσε στην Daily News: «Ο Ντόναλντ Τραμπ χλευάζει τον τρόπο ομιλίας των Ασιατών. Αν αυτά τα προσβλητικά σχόλια συνεχίσουν, δε θα αποτελέσει έκπληξη όταν οι Αμερικανο-Ασιάτες γυρίσουν την πλάτη τους στους υποψήφιους των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2016».



Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιτίθεται στην Κίνα, καθώς με την υποτίμηση του γουάν του δόθηκε η αφορμή να ξεσπάσει εναντίον της χώρας υποστηρίζοντας ότι με την ενέργεια της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας «μας καταστρέφουν».

Γνωστός για τον χειμαρρώδη λόγο του δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά προχώρησε τονίζοντας ότι οι Κινέζοι «συνεχώς υποτιμούν το νόμισμά τους μέχρι να πετύχουν το σωστό. Κάνουν μια μεγάλη υποτίμηση στο γουάν και αυτό θα είναι καταστροφικό για εμάς».

Όλα αυτά ενώ τα δυνατά χαρτιά του γραφικού δισεκατομμυριούχου είναι το «μεταναστευτικό» με τον ίδιο να επιμένει πως αν εκλεγεί στην προεδρία θα απελάσει όλους τους μετανάστες δίχως άδεια παραμονής, αλλά και τις οικογένειές τους, ακόμα και τα παιδιά που έχουν γεννηθεί σε αμερικανικό έδαφος.

Στο μεταξύ, είναι ακόμα φρέσκο το επεισόδιο ανάμεσα στον Τραμπ και τον δημοσιογράφο Χόρχε Ράμος, ο οποίος μάταια προσπάθησε να του θέσει ερώτημα σχετικά με τους μετανάστες, καθώς ο 69χρονος με την ξανθιά κόμη ζήτησε από την ασφάλεια να τον οδηγήσει εκτός αίθουσας.

Μετά το ατυχές περιστατικό ο Ράμος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Είμαι δημοσιογράφος. Η δουλειά μου είναι να κάνω ερωτήσεις. Αυτό που ξεφεύγει από τα όρια είναι να πετάς έναν ρεπόρτερ από μία συνέντευξη Τύπου επειδή θέτει ερωτήματα».

Στο πλευρό του τάχθηκε αμέσως ο δημοσιογράφος Μέγκαν Κέλι, η οποία είχε «πυροβολήσει» με καυτές ερωτήσεις τον Τραμπ στον ντιμπέιτ των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και είχε δεχθεί τα σφοδρά πυρά του 69χρονου.

Η εντυπωσιακή και μαχητική δημοσιογράφος αναπαρήγαγε το σχόλιο του Ράμος γράφοντας: «Είμαι Αμερικανός πολίτης, είμαι μετανάστης, είμαι ρεπόρτερ και έχω το δικαίωμα σε αυτή τη χώρα να θέτω οποιαδήποτε ερώτηση».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης