Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε: Ο λαός μου απέτυχε να προστατεύσει τον Σεσίλ

Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε: Ο λαός μου απέτυχε να προστατεύσει τον Σεσίλ

«Ο Σεσίλ ήταν δικός σας. Εσείς είχατε την ευθύνη να τον προστατέψετε και αποτύχατε» είπε ο 91χρονος πολιτικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε: Ο λαός μου απέτυχε να προστατεύσει τον Σεσίλ
Σε σημερινή του ομιλία στο πλαίσιο της Ημέρας των Ηρώων που γιορτάζεται σήμερα στη Ζιμπάμπουε, ο πρόεδρος της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε κατηγόρησε τον ίδιο τον λαό της χώρας του για τον θάνατο του λιονταριού-συμβόλου Σεσίλ καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «απέτυχε να τον προστατεύσει».

«Ο Σεσίλ ήταν δικός σας. Εσείς είχατε την ευθύνη να τον προστατέψετε και αποτύχατε» είπε ο 91χρονος πολιτικός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σύμφωνα με τον Κέβιν Σιφ, δημοσιογράφο της Washington Post. 

Κλείσιμο
Ο Σεσίλ το λιοντάρι ήταν εμβληματική μορφή της πανίδας της χώρας και η δολοφονία του από έναν Αμερικανό κυνηγό τον περασμένο Ιούλιο προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. 

Ο Γουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας Αμερικανός οδοντίατρος, φέρεται να πλήρωσε ντόπιους οδηγούς για να παρασύρουν τον Σεσίλ εκτός του πάρκου ώστε να μπορέσει να τον σκοτώσει και ο Μουγκάμπε έχει ήδη ζητήσει την έκδοσή του από τις ΗΠΑ προκειμένου να τιμωρηθεί.

Ωστόσο, τα σημερινά σχόλια του προέδρου της Ζιμπάμπουε έχουν ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα του, αφού πολλοί κατηγορούν τον ίδιο για την έξαρση της φτώχειας και, κατά συνέπεια της λαθροθηρίας, από την εποχή που ανέλαβε την εξουσία, τη  δεκαετία του '80.

Σύμφωνα δε με την Washington Post, τον περασμένο Μάρτιο υποστηρικτές του προέδρου Μουγκάμπε είχαν σκοτώσει έναν ελέφαντα και άλλα άγρια ζώα για το πανάκριβο τραπέζι των γενεθλίων του 91χρονου, ενώ δύο από τα δώρα που δέχτηκε την ίδια ημέρα ήταν ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι και ένας βαλσαμωμένος κροκόδειλος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης