Τσούκα Ουμούνα: O Bρετανός «Ομπάμα» που διεκδικεί την ηγεσία των Εργατικών

Τσούκα Ουμούνα: O Bρετανός «Ομπάμα» που διεκδικεί την ηγεσία των Εργατικών

Ξενυχτάει σε παμπ, έχει καπνίσει μαριχουάνα -το έχει παραδεχτεί δημόσια- κι έχει εργαστεί part time ως DJ

Τσούκα Ουμούνα: O Bρετανός «Ομπάμα» που διεκδικεί την ηγεσία των Εργατικών
Στις φλέβες του ρέει νιγηριανό αίμα, αλλά και το μικρόβιο της πολιτικής. Ξενυχτάει σε παμπ, έχει καπνίσει μαριχουάνα -το έχει παραδεχτεί δημόσια- κι έχει εργαστεί part time ως DJ.

Ο λόγος για τον 36χρονο Tσούκα Ουμούνα, το παρουσιαστικό του οποίου δεν παραπέμπει σε αγγλοσάξονα, αλλά στον Αμερικανό πρόεδρο.

Κλείσιμο
Ο Ουμούνα φλερτάρει έντονα με την ηγεσία των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, που επισημαίνουν ότι δεν είναι τυχαία η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Διαδικτύου, απεικονίζοντάς την να περπατάει χεράκι-χεράκι με την αγαπημένη του, την 30χρονη Άλις Σαλιβαν, δικηγόρο στο επάγγελμα, σε δρόμο του Λονδίνου.

Η σχέση τους δεν μετρά πολλούς μήνες, όμως ο Βρετανός πολιτικός μιμείται τον Συντηρητικό πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, που συνηθίζει να περπατά χεράκι-χεράκι με τη σύζυγό του, Σαμάνθα.

Ο Βρετανός "Ομπάμα", όπως τον αποκαλούν πολλά στελέχη των Εργατικών, καλλιεργεί ήδη την εικόνα του ιδανικού πολιτικού για να διαδεχτεί τον Εντ Μίλιμπαντ στην ηγεσία του κόμματος.

Ο σκιώδης υπουργός Επιχειρηματικότητας των Εργατικών ανακοίνωσε χτες επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος. Μετά την ταπεινωτική ήττα των Εργατικών στις εκλογές της 7ης Μαΐου, ο ηγέτης του, Εντ Μιλιμπαντ, υπέβαλε την παραίτησή του, με τους "μνηστήρες" να περιμένουν στη γωνία, ανάμεσά τους και ο Ουμούνα.

Ο ίδιος, όπως διαμηνύει στους συμπολίτες του, θέλει να δώσει ένα άλλο νόημα στη σχέση του κεφαλαίου με την επιχειρηματικότητα. Ο πατέρας του, Νιγηριανός μετανάστης, ήρθε στο Λονδίνο με πενταροδεκάρες και κατάφερε να γίνει πάμπλουτος. Προέρχεται από μία εύρωστη οικογένεια, έχει σπουδάσει σε ιδιωτικά κολέγια και πανεπιστήμια, έχει εργαστεί ως δικηγόρος-εργατολόγος, αλλά και ως DJ.

Ο Ουμούνα μεγάλωσε σε οικογένεια εξοικειωμένη με την εξουσία: ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του ήταν ανώτατος δικαστικός, ενώ ο πατέρας του, Μπένετ, ήταν επιχειρηματίας και υποψήφιος για κυβερνήτης πολιτείας στη Νιγηρία. Σκοτώθηκε, όμως, σε τροχαίο, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι δολοφονήθηκε. Η μητέρα του ειναι μισή Ιρλανδή, μισή Αγγλίδα.

Ο Ουμούνα, που γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1978, πιστεύει στην επιχειρηματικότητα όταν αυτή δεν είναι ισοπεδωτική και δεν αφορά μόνο μια ολιγαρχία. Τάσσεται υπέρ της δημοσιοποίησης ονομάτων και στοιχείων επιχειρήσεων που παραβαίνουν το νόμο και φοροδιαφεύγουν, αλλά και υπέρ της δημοσιοποίησης των επιχειρηματιών που είναι πρωτοπόροι και συμβάλλουν στην οικονομία του τόπου.

Το σύνθημά του είναι «στηρίξτε την τοπική οικονομία, τα καταστήματα της περιοχής σας».

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα "Daily Mail", Ουμούνα και Ομπάμα έχουν πολλά κοινά: είναι γόνοι μεταναστών, νομικοί, έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος κι έχουν καπνίσει χασίς, χωρίς να διστάζουν να το παραδεχθούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης