Germanwings: Είχε αλλάξει γνώμη ο Lubitz την τελευταία στιγμή;

Germanwings: Είχε αλλάξει γνώμη ο Lubitz την τελευταία στιγμή;

Υπάρχουν αποδείξεις πως ο Andreas Lubitz προσπάθησε να ανακτήσει τον χειροκίνητο έλεγχο του αεροσκάφους τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή

Germanwings: Είχε αλλάξει γνώμη ο Lubitz την τελευταία στιγμή;
Νέα τροπή στην ιστορία της τραγικής συντριβής της πτήσης της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις τον Μάρτιο δίνουν τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από τους ερευνητές που εξέτασαν το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αναφορά των Γάλλων ερευνητών που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη αναφέρει ότι υπάρχουν αποδείξεις πως ο Andreas Lubitz προσπάθησε να ανακτήσει τον χειροκίνητο έλεγχο του αεροσκάφους τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή.

Μόλις 93 δευτερόλεπτα προτού το Airbus καρφωθεί στην πλαγιά του βουνού, οι καταγραφές του μαύρου κουτιού έδειξαν ότι ο 27χρονος προσπάθησε να παρακάμψει τον μηχανισμό αυτόματης καθόδου που είχε ενεργοποιήσει νωρίτερα, όταν ο πιλότος Patrick Sondenheimer είχε βγει από το πιλοτήριο για να πάει τουαλέτα.

Συγκεκριμένα, η έκθεση επισημαίνει ότι «μεταξύ 10:39:33 και 10:40:07, καταγράφηκε μια κίνηση χειροκίνητου ελέγχου από τη πλευρά του συγκυβερνήτη διάρκειας τριάντα δευτερολέπτων, η οποία όμως δεν ήταν αρκετά ισχυρή ώστε να απενεργοποιήσει τον αυτόματο πιλότο».

Η κίνηση αυτή φανερώνει ότι ο Lubitz, ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη, ίσως είχε αλλάξει γνώμη πριν από τη συντριβή και θέλησε να βγάλει το αεροπλάνο από την τροχιά θανάτου που το είχε βάλει ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης