Θα πληρώσουν πρόστιμο $135.000 γιατί αρνήθηκαν να φτιάξουν την τούρτα σε γκέι γάμο!

Θα πληρώσουν πρόστιμο $135.000 γιατί αρνήθηκαν να φτιάξουν την τούρτα σε γκέι γάμο!

Θεωρήθηκε ότι παραβίασαν τους νόμους κατά των διακρίσεων της πολιτείας - Ακόμα και ο διαδικτυακός λογαριασμός που ανοίχτηκε για την ενίσχυσή τους θεωρήθηκε παράνομος και έκλεισε

Σε μια απίστευτη περιπέτεια μπήκαν δυο ζαχαροπλάστες στο Όρεγκον των ΗΠΑ, αφού αρνήθηκε να φτιάξει την τούρτα για το γάμο ενός γκέι ζευγαριού. 

Η πολιτεία του Όρεγκον διέταξε τον Ααρών και την Μελίσα Κλέιν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 135.000 δολαρίων, καθώς θεωρήθηκε ότι παραβίασαν τους νόμους κατά των διακρίσεων. 

Το περιστατικό συνέβη το 2013, όταν ένα ζευγάρι λεσβίες επισκέφθηκε το φούρνο τους προκειμένου να παραγγείλουν εκεί την γαμήλια τούρτα τους. Οι δύο ζαχαροπλάστες αρνήθηκαν, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, όπως ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο.

Όμως, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε πως μια επιχείρηση μπορεί να επικαλείται θρησκευτικούς λόγους για να προβεί σε μια πράξη ή στην άρνησή της και έτσι επέβαλε το βαρύ αυτό πρόστιμο. 

Η περιπέτεια του Ααρών και της Μελίσσα όμως δεν τελειώνει εδώ. Άμεσα, υποστηρισκτές τους και της πράξης τους άνοιξαν διαδικτυακό λογαριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό του προστίμου. Μέσα σε δύο μέρες είχαν συγκεντρωθεί 100.000 δολάρια, όμως τότε η πλατφόρμα «GoFundMe» έκλεισε το λογαριασμό, με το σκεπτικό ότι συγκέντρωνε χρήματα για παράνομο σκοπό! Αν και οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν ότι το ποσό που είχε συγκεντρωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, είναι στη διάθεση των δύο ζαχαροπλαστών, εν τούτοις είναι ανένδοτοι στην επαναλειτουργία του.

Πλέον, την οικονομική στήριξη του Ααρών και της Μελίσα έχει αναλάβει ένας οργανισμός Ευαγγελιστών, ο ιδρυτής του οποίου δήλωσε: «Ο Σατανάς πραγματικά έχει πιάσει δουλειά, αλλά ξέρω ότι ο Θεός έχει σχέδιο και τελικά νικά»! 

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Γιαννης

Όπα ρε παιδιά, μιλάτε για φασισμό αλλά αυτό που γίνεται εδώ είναι ο μεγαλύτερος φασισμός, δηλαδή στο ΜΑΓΑΖΙ ΣΟΥ η πολιτεία σου επιβάλλει να εξυπηρετείς κάποιον που δεν θέλεις;; Αυτό είναι φασισμός, ελευθερία δεν έχουμε ρε φίλε;; Δημοκρατία δεν έχουμε;; δεν έκανα κακό σε κανέναν, δεν πείραξα ποτέ κανέναν, απλά για λόγους προσωπικούς μου δεν θέλω να εξυπηρετώ gay ζευγάρια, πρέπει να με τιμωρήσεις γι'αυτό σε έναν τέτοιο βαθμό;; 135.000 δολάρια;; Που θα τα βρει τόσα λεφτά;; Αν αυτός ο άνθρωπος δηλαδή ήταν φτωχός, θα τον έβαζαν φυλακή;; Ωραία και τώρα που του το έβαλαν τι κατάφεραν;; Να δείξουν πόσο φασιστικό καθεστώς είναι;;; Έλεος ποια με τους φασίστες!!!!

ΑΠΟΡΙΑ

Αν υποθέσουμε ότι o ζαχαροπλάστης ήταν μουσουλμάνος και ισχυριζόταν επίσης ότι η θρησκεία του δεν επιτρέπει να εξυπηρετήσει λεσβίες , τι πρόστιμο θα πληρώναν οι λεσβίες που του έθιξαν τη θρησκευτική ελευθερία ; Ο ρατσισμός πλέον αντιμετωπίζεται με όρους πόκερ . Το καλύτερο χαρτί κερδίζει . Λευκός , straight και χριστιανός , πήγαινε πάσο . Μαυριδερός ή gay , έχεις ελπίδες , Μαυριδερός και gay , σχεδόν κερδίζεις παντού εκτός αν πετύχεις μουσουλμάνο ..

John

Οτι να ναι

Αλέξανδρος Μανιάτης

Η δικτατορία της νέας εποχής είναι εδώ!

Γιαννης

Αμερικη η χωρα τηε ελευθεριας...Ρε Φασισμο και παλι φασισμο μονο με φασισμο σκεφτεται ελευθερα και πρατει ο λαος

kala

Όπως που και πότε στην ιστορία ο φασισμός αποδείχτηκε καλο πράγμα; Ισπανία του Φράνκο εμφύλιος δολοφονίες αντιφρονούντων και ποιητών. Ελλάδα του Παπαδοπούλου οδηγεί στην Ελλάδα του Ιωαννίδη οδηγεί στην απώλεια εδαφών Βλέπε Κύπρος. Βασανισμοι αντιφρονούντων, εξορίες. Γερμανια του Χίτλερ Ιταλία του Μουσολινι οδήγησαν σε φοβερό πολεμο εκατομμύρια νεκροί, εγκλήματα πρωτοφανή.Στη λατινική Αμερική τα ίδια, στην Αφρική τα ιδια, όπου δεις ανελεύθερο καθεστώς, πάντα δήθεν εξόχως πατριωτικο, ακολουθούν εγκλήματα. Πως κατάφεραν οι χιτλερικοι να πείσουν μερικά έστω γιδια ότι ο φασισμός είναι καλο πράγμα, είναι απορίας αξιο. Εδώ είναι Ελλάδα αγορινα μου, η δημοκρατια εχει ρίζες βαθιές τους τυραννοκτόνους τους θεοποιουσαν οι αρχαιοι μας πρόγονοι, ο φασισμός δεν περνάει!

Kerk

Πέρα απο τις απλουστεύσεις ζούμε σε ένα τραγικό φασισμό τα τελευταία χρονια αλλα ααρων ζαχαροπλάστης εχει προβλημα με τους γκευ οι Εβραίοι θεμελίωσαν τον κομμουνισμό γιατι ορθώς κατάλαβαν ότι το χρήμα δεν εχει πατρίδα δηλαδη ο κομμουνισμός ειχε θεμα με τους γκευ; Σε ρωτώ και κατι τι θα πει αριστερά τι ελληνική αριστερά ποια η σχεση με τον κομμουνισμό ποια η ιδεολογία της;

ΣΔ

Είσαι παντελώς ανιστόρητος. Ο Φράνκο έπεται του εμφυλίου ως κυβερνήτης, στρατιωτικός ηγέτης της μιας παράταξης ήταν. Οι ποιητές στους οποίους αναφέρεσαι είναι ο ένας και μοναδικός που ξέρεις; Τη δολοφονία του Ντε Ριβέρα την έχεις ακούσει ποτέ σου; Μάλλον όχι. Επίσης, σου θυμίζει καθόλου η δομή του "σοσιαλιστικού" στρατού της Ισπανίας αυτή των "επαναστατών" στη Συρία; Οι πρόδομοι των σημερινών νεοταξιστών, από όλο τον κόσμο ενώθηκαν σε ένα κράτος για να το ανατρέψουν. Για το Χίτλερ και το Μουσολίνι έγραψες, ξέχασες όμως τον αγαπημένο σου Στάλιν που αφάνισε υπερτριπλάσιους από δαύτους. Όσο αναφορά την Κύπρο, γιατί σε χαλάει η απώλεια εθνικού εδάφους αφού είσαι (κατά τα φαινόμενα) μαρξιστής; Όλοι οι λαοί μια χώρα πρεσβεύεις, εδώ τι σε χαλάει; Άσε και τους αρχαίους Έλληνες γιατί μεγαλύτερος αντιδημοκράτης από τον Σωκράτη δεν πρέπει να έχει περάσει. Άκριτα αναπαράγεις την προπαγάνδα της κλεπτοκρατίας και της νέας τάξης πραγμάτων.

Δημήτρης

Ρε παληκάρι, τον φίλο στπον οποίο απαντάς, δεν τον γνωρίζω, και αν θέλει μπορεί να υπερασπιστεί ο ίδιος τον εαυτό του. Αλλά αυτό που δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω είναι η νοοτροπία σου ότι κάποιος μπορεί να είναι ή φασίστας ή Μαρξιστής. Μέση λύση δεν υπάρχει; ΝΑΙ, κανένα κράτος (τουλάχιστον ο λαός του) δεν είδε προκοπή με φασισμό. Και ΝΑΙ κανένας λαός δεν ευτύχησε με τον κομμουνισμό. Τώρα όσο για το άρθρο που σχολιάζουμε, προσωπικά θαυμάζω την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου. Με τον ποιον κάνει παρέα ο καθένας είναι δικό του θέμα. Όμως εγώ π.χ. που είμαι δημόσιος υπάλληλος (το είδος που φαντάζομαι θα ήθελες να εξαφανιστεί) ΠΡΕΠΕΙ να εξυπηρετώ όλους τους πολίτες το ίδιο, ανεξάρτητα από την θρησκεία, την ιδεολογία και την προσωπική μου γνώμη.Αυτό είναι πολιτισμός. Όταν πάω σπίτι μου, συναναστρέφομαι όποιον γουστάρω....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias

Το «άνοιγμα της βεντάλιας» που αφορά τη στρατηγική σχέση των δύο χωρών, στοχεύει να προωθήσει τη συνεργασία σε μια σειρά από τομείς όπως η ενεργειακή ασφάλεια, η αγροτική πολιτική, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, αλλά και η οικονομία και οι επενδύσεις

us-banks

Το σχέδιο νόμου ανακαλεί την ισχύ αρκετών από τους κανόνες των Ντοντ και Φρανκ (2010) που επέβαλαν περιορισμούς στις δραστηριότητες των μικρότερων τραπεζών και άλλων δανειστών

zeid-raad

Ο Ιορδανός διπλωμάτης κατήγγειλε στην ομιλία του ότι σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη το μίσος εναντίον μεταναστών έχει διεισδύσει στα επικρατούντα κόμματα και έχει μετακινήσει το πολιτικό τοπίο "στην κατεύθυνση για περισσότερη βία και πάθος"