Τις επόμενες μέρες το Παρίσι θα παραδώσει το πρώτο Μιστράλ στη Μόσχα

Τις επόμενες μέρες το Παρίσι θα παραδώσει το πρώτο Μιστράλ στη Μόσχα

Η παράδοση των Μιστράλ είχε «παγώσει» λόγω της ανάμιξης της Μόσχας στην κρίση της Ουκρανίας και της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία

Τις επόμενες μέρες το Παρίσι θα παραδώσει το πρώτο Μιστράλ στη Μόσχα
To Παρίσι θα παραδώσει το πρώτο ελικοπτεροφόρο  πλοίο τύπου Μιστράλ στη Μόσχα, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση δίχως όμως να διευκρινίσει την ημερομηνία παράδοσης.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today», o Γάλλος υπουργός Αμυνας, Ζαν -Ιβ Λε Ντριάν, δήλωσε πως η παράδοση Μιστράλ στη Ρωσία θα γίνει εντός των επόμενων ημερών, αρνήθηκε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Στα τέλη του Οκτωβρίου, η ρωσική κυβέρνηση, δια στόματος του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ρωσίας, επεσήμανε ότι η πρώτη παράδοση Μιστράλ αναμένεται στις 14 Νοεμβρίου και λίγες ώρες αργότερα, το Παρίσι έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία.
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι, η παράδοση των Μιστράλ είχε «παγώσει» λόγω της ανάμιξης της Μόσχας στην κρίση της Ουκρανίας και της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία. Στις 16 Οκτωβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε υποστηρίξει ότι θα πρέπει να γίνει «πλήρως σεβαστή» η εκεχειρία στην Ουκρανία προτού η χώρα του προχωρήσει στην παράδοση των πλοίων στη Ρωσία. 

Η κατάσταση είχε εξελιχθεί σε σίριαλ, καθώς σύμμαχοι της Γαλλίας, όπως η Βρετανία, πίεζαν την κυβέρνηση των Παρισίων να μην τα παραδώσει στη Ρωσία λόγω της ουκρανικής κρίσης. 

Η πώληση των δύο πλοίων στη Ρωσία είχε συμφωνηθεί τον Ιούνιο του 2011, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί, έναντι ενός ποσού της τάξεως των 1.2 δισ. ευρώ. Τα δύο ελικοπτεροφόρα αναμένεται να ενταχθούν στο ρωσικό Στόλο του Ειρηνικού το 2014 και 2015.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης