Ιταλία: Η Μαφία πάει… Facebook

Ιταλία: Η Μαφία πάει… Facebook

Πώς οι νεαροί «νονοί» προβάλουν τη χλιδάτη ζωή τους μέσα από τις σελίδες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης

Ιταλία: Η Μαφία πάει… Facebook
Είναι νέοι, λατρεύουν τη χλιδή και δε διστάζουν να επιδείξουν μέσα από τις σελίδες του Facebook
τον πολυτελή τρόπο ζωής τους… Οι απόγονοι των πιο μεγάλων μαφιόζικων οικογενειών της Ιταλίας όχι μόνο δεν κρύβονται, αλλά αποκαλύπτουν με φωτογραφίες και selfies
Κλείσιμο
τα αμύθητα πλούτη τους που έχουν συγκεντρωθεί από εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, διαχείριση της αποκομιδής σκουπιδιών, συμμετοχή στις κατασκευές και σε καταστήματα που λειτουργούν ως πλυντήρια βρώμικου χρήματος, καθώς και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Ένας από τους 30χρονους που ανεβαίνουν σταθερά τα σκαλιά της ιεραρχίας είναι και ο Ντομένικο Παλατζότο, μέλος της σικελικής Κόζα Νόστρα, ο οποίος φιλοδοξεί να φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα της… φαμίλιας, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση.


Τι και αν προ ημερών η ιταλική αστυνομία τον συνέλαβε στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αποκάλυψη», ο Παλατζότο και οι υπόλοιποι «νονοί» μοιάζουν να επιθυμούν να περάσουν κάποια χρόνια στη φυλακή, καθώς, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του περιοδικού LEspresso, η φυλακή είναι κάτι σαν πτυχίο από την Ακαδημία της Κόζα Νόστρα.

Στο μεταξύ, όμως, ο Παλατζότο έχει αφήσει το ηλεκτρονικό του ίχνος με φωτογραφίες όπου ποζάρει με φίλους ή μόνος σε φουσκωτά, σε πολυτελείς λιμουζίνες και απολαμβάνοντας τον ήλιο στις ξακουστές παραλίες της Σικελίας.

Μέσα από τον δημοφιλή τόπο κοινωνικής δικτύωσης, μάλιστα, επικροτεί τους προγόνους του που ήταν τα «διαμάντια» της σικελικής μαφίας και έγιναν οι βασιλιάδες του εμπορίου ναρκωτικών κατά τη δεκαετία του 1960-1970.

«Ο θείος του πατέρα μου λεγόταν Πάολο Παλατζότο. Ήταν ο πρώτο που δολοφόνησε αστυνομικό στο Παλέρμο. Τον σκότωσε εκείνος τον Τζο Πετροσίνο, για λογαριασμό του Κάσο Φέρο», γράφει με ανατριχιαστική υπερηφάνεια ο νεαρός στο προφίλ του, στο οποίο εμφανίζεται με διαφορετικό από το πραγματικό του όνομα.

Βέβαια, ανάμεσα στις φωτογραφίες από πάρτι με σαμπάνιες και αστακούς, ξεπροβάλλουν αποσπάσματα από τη Βίβλο και αναφορές στο Θεό και τη θρησκεία, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Ιταλών μαφιόζων.

Την ίδια στιγμή, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο νεαρός «νονός» συνομιλώντας με έναν διαδικτυακό του φίλο αναφέρει πως προσλαμβάνει υποψήφιους που δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο, ενώ τονίζει πως ευνοείται ιδιαίτερα όποιος προέρχεται από «καλή» οικογένεια.



Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ένας εξάδελφος του Παλατζότο, ο όποιος μέσα από την προσωπική του σελίδα και λίγο πριν τη σύλληψή του από τις ιταλικές αρχές είχε γράψει ότι δεν τον φοβίζουν οι χειροπέδες.

«Δε θέλω να σβήσω το παρελθόν μου γιατί με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Ευχαριστώ όποιον με έκανε να ανακαλύψω την αγάπη και τον πόνο, όποιον με αγάπησε και όποιον με χρησιμοποίησε», ανέφερε στο προφίλ του ο Σαλβατόρε Ντ’Αλεσάντρο, πιστός ακόλουθος του Παλατζότο.

Οι νεαροί απόγονοι της σικελικής μαφίας σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους και κινούν, μέσα από τις φυλακές της Σικελίας, τα νήματα για να γίνουν ακόμα πιο ισχυρά μέλη στις φαμίλιες τους.

Άλλωστε, δείχνουν ανίκητοι και ατρόμητοι παρά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας της Ιταλίας, με τον Ντ’Αλεσάντρο να γράφει στο προφίλ του: «Μπορείτε να με δυσφημίσετε όσο θέλετε και μπορείτε να με ζηλεύετε. Αλλά είστε μόνο αποβράσματα, αστυνομικοί κερατάδες και πόρνες».






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης