Ισραήλ: Nέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Ισραήλ: Nέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

«Η πολιτική διοίκηση έλαβε την εντολή να προχωρήσει» ένα σχέδιο κατασκευής 1.800 επιπλέον κατοικιών στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Nέες κατοικίες στους εβραϊκούς οικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη
Σχέδιο ανέγερσης 1.800 επιπλέον κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς, ανακοίνωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση του Ισραήλ, λίγες ώρες αφού έγινε γνωστό ότι πρόκειται να κατασκευάσει 1.500 κατοικίες στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, δήλωσε ένας ισραηλινός αξιωματούχος.

«Η πολιτική διοίκηση έλαβε την εντολή να προχωρήσει» ένα σχέδιο κατασκευής 1.800 επιπλέον κατοικιών στη Δυτική Όχθη, διευκρίνισε ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Κλείσιμο
Πρόκειται για ένα σχέδιο ανέγερσης κατοικιών σε δέκα εβραϊκούς οικισμούς σε όλα τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση είχε παγώσει το σχέδιο αυτό πριν τρεις μήνες.

Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει τη νύκτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη την κατασκευή 1.100 νέων κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και 400 άλλων στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ ως απάντηση στο σχηματισμό της παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας που υποστηρίζεται από το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

Ο αριθμός των υπό ανέγερση κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης αυξήθηκε σημαντικά το 2013 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, περνώντας από τις 1.133 στις 2.534, σύμφωνα με τα επίσημα ισραηλινά στοιχεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης