Διαζύγιο αξίας 3,3 δισ. ευρώ για τον ιδιοκτήτη του Σκορπιού

Διαζύγιο αξίας 3,3 δισ. ευρώ για τον ιδιοκτήτη του Σκορπιού

Το δικαστήριο της Γενεύης επιδίκασε πρωτόδικα τη μισή από την περιουσία του ολιγάρχη στη σύζυγό του - Η Ελένα κέρδισε και την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 13 ετών

Διαζύγιο αξίας 3,3 δισ. ευρώ για τον ιδιοκτήτη του Σκορπιού
Περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (δηλαδή 3,295 δισεκατομμύρια ευρώ) έλαβε η Ελένα Ριμπολόβλεβα, πρώην σύζυγος του ιδιοκτήτη του Σκορπιού και Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, για το διαζύγιό τους, όπως αποφάσισε το δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη και δημοσιοποίησε τη Δευτέρα η εφημερίδα Le Temps.

Ειδικότερα, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της Γενεύης επιδίκασε τη μισή από την περιουσία του ολιγάρχη στη σύζυγό του που κατοικεί στη Γενεύη! Ωστόσο, εκπρόσωπος του δικαστηρίου είπε ότι αυτού του είδους η απόφαση δε γνωστοποιείται παρά στους αντιδίκους. 

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, εκτός του μυθικού Σκορπιού, είναι και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό. Έτσι, το δικαστήριο επιδίκασε στην Ελένα το ποσό των 4.020.555.987,20 ελβετικών φράγκων, ήτοι 3,295 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ελένα κέρδισε και την επιμέλεια της μικρότερης κόρης του ζευγαριού, ηλικίας 13 ετών.



Το ζευγάρι, που παρέμεινε μαζί για 23 χρόνια και είχε ζήσει στην Κύπρο, ενώ βρισκόταν σε διάσταση από το 2008.  Η Ελένα διεκδικούσε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από τον ιδιοκτήτη της AS Monaco, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριμπολόβλεφ έφτιαξε την περιουσία τους από την ποτάσα, πουλώντας την Uralkali, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες λιπασμάτων στον κόσμο. Απέκτησε την ομάδα Monaco το Δεκέμβριο του 2011 και ζει στο πριγκιπάτο. Αγόρασε το ελληνικό νησί Σκορπιός, που ανήκε στην Αθηνά Ωνάση, μια βίλα στο Μαϊάμι από τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, και άλλη μία από τον ηθοποιό Γουίλ Σμιθ στη Χαβάη, όπως και μια έκταση στο Σεντ Τροπέ, στη νότια Γαλλία. 

«Πώς να χωρίσετε έναν εκατομμυριούχο»



Την Ελένα τον περασμένο Φεβρουάριο την είχε ανακρίνει η κυπριακή αστυνομία καθώς θεωρούταν ύποπτη για την κλοπή ενός δακτυλιδιού που έφερε διαμάντι αμύθητης αξίας, προτού αφεθεί ελεύθερη. Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ είχε υποβάλει μήνυση εναντίον της, κατηγορώντας τη για την κλοπή του, αξίας 25 έως 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η Ελένα είχε φθάσει από την Ελβετία στην Κύπρο με ιδιωτικό τζετ και είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, κατόπιν είχε ανακριθεί από την αστυνομία στη Λεμεσό, προτού αφεθεί ελεύθερη χωρίς όμως να απαγγελθεί καμία κατηγορία εναντίον της.









Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ κατά τη διάρκεια του αγιασμού στον Σκορπιό








Η εντυπωσιακή θαλαμηγός του Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης