Φαμπιούς για ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: «Σημαντικό βήμα η συμφωνία»

Φαμπιούς για ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: «Σημαντικό βήμα η συμφωνία»

«Μετά από χρόνια μπλοκαρίσματος, η συμφωνία στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας

Φαμπιούς για ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: «Σημαντικό βήμα η συμφωνία»
Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ των έξι παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό βήμα για την διατήρηση της «ειρήνης και της ασφάλειας», αλλά θα πρέπει να παρακολουθείται στενά ώστε να διασφαλίζεται η εφαρμογή της, ανέφερε ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς την Κυριακή.

«Μετά από χρόνια μπλοκαρίσματος, η συμφωνία στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Όπως είπε η συμφωνία επιβεβαιώνει μόνο το δικαίωμα του Ιράν για την πυρηνική ενέργεια. «Ο μηχανισμός προβλέπει τον αυστηρό έλεγχο των δεσμεύσεων που ελήφθησαν και θα απαιτείται επαγρύπνηση για να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζονται αυτές οι δεσμεύσεις» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης