ΗΠΑ: Με αγκαλιές, φιλιά και πίτσες υποδέχτηκαν τη συμφωνία

ΗΠΑ: Με αγκαλιές, φιλιά και πίτσες υποδέχτηκαν τη συμφωνία

Και μήνυμα Λαγκάρντ προς Ομπάμα

ΗΠΑ: Με αγκαλιές, φιλιά και πίτσες υποδέχτηκαν τη συμφωνία
Με αγκαλιές, φιλιά και πίτσες υποδέχτηκε το Κογκρέσο τη διμερή συμφωνία που έδωσε έστω και προσωρινά το "φιλί της ζωής" στην αμερικανική οικονομία.

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, καλούσε τα δύο σώματα -Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων - να επιδείξουν ένα φιλικό κλίμα συνεργασίας στις επόμενες διαβουλεύσεις για τον προϋπολογισμό, το μεταναστευτικό και την αγροτική πολιτική, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μοίραζε δεξιά κι αριστερά φιλιά και αγκαλιές. Ο φακός ήταν εκεί και τον απαθανάτισε σε τρυφερές στιγμές με γυναίκες - υπαλλήλους του ομοσπονδιακού κράτους που επέστρεφαν στις θέσεις τους μετά την άρση του οικονομικού blackout στο αμερικανικό Δημόσιο.

Η "Pizza Boli" είχε την τιμητική της την ημέρα που οι ΗΠΑ απέφυγαν - την ύστατη στιγμή- την χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, πάνω από 20 υπερμεγέθη πακέτα πίτσας Boll κατανάλωσαν οι Αμερικανοί Γερουσιαστές πριν ανακοινώσουν τη διμερή συμφωνία που έδωσε μία ανάσα στην αμερικανική οικονομία.

Κλείσιμο


Από την πλευρά της , η "σιδηρά κυρία" του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έστειλε το δικό της μήνυμα στον Αμερικανό πρόεδρο διαμηνύοντας ότι, τώρα η Ουάσινγκτον θα πρέπει να βάλει σε τάξη τα οικονομικά της.

Αν κρίνουμε, πάντως, από τις δηλώσεις του Τεντ Κρουζ, του πανύψηλου Γερουσιαστή που θεωρείται επικεφαλής του υπερσυντηρητικού κόμματος του Τσαγιού στο Κογκρέσο , τα δύσκολα έπονται.

Σύμφωνα με το CNN, o Κρουζ δήλωσε ότι ο δρόμος για τις επικείμενες διαβουλεύσεις στο Κογκρέσο δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα προεξοφλώντας ανάλογες αδιέξοδες καταστάσεις.

Δημοσίευμα της "Wall Street Journal" επισημαίνει ότι, το διχασμένο Κογκρέσο- η Γερουσία στα "χέρια" των Δημοκρατικών και η Βουλή των Αντιπροσώπων στα "χέρια" των Ρεπουμπλικάνων - θα προσπαθήσει τις επόμενες ημέρες να βρει "κοινό έδαφος" στις επόμενες διαβουλεύσεις. Με βάση την συμφωνία που επιτεύχθηκε, μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου θα πρέπει τα δύο κόμματα να έχουν βρει μία "χρυσή τομή", διαφορετικά , η χώρα θα βρεθεί εκ νέου στο χείλος της χρεοκοπίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης