«Να θάψετε τον πατέρα μου στο Ισραήλ» λέει ο γιος ναζιστή αξιωματικού

«Να θάψετε τον πατέρα μου στο Ισραήλ» λέει ο γιος ναζιστή αξιωματικού

«Θύμα των Εβραίων ο πατέρας μου», υποστηρίζει ο Χόρχε Πρίμπκε

 

Μόνο "πακέτο" δεν έφαγε η Χατζηβασιλείου!
«Να θάψετε τον πατέρα μου στο Ισραήλ» λέει ο γιος ναζιστή αξιωματικού

Την ώρα που η τοποθεσία που θα πραγματοποιηθεί ο ενταφιασμός του πρώην αξιωματικού των Ναζί, Έριχ Πρίμπκε, προκαλεί εντάσεις, με την Ρώμη και την Αργεντινή να μην παραχωρούν τις απαιτούμενες άδειες, ο γιος του προκαλεί με την πρότασή του να ταφεί ο πατέρας του στο Ισραήλ.

Ο Χόρχε Πρίμπκε, λοιπόν, υποστήριξε ότι ο πατέρας του θα μπορούσε να ταφεί ακόμα στο Ισραήλ, ενώ ισχυρίστηκε ότι η άρνηση της Αργεντινής και της Ρώμης για τον ενταφιασμό αποτελεί αδικία.

Κλείσιμο

«Είναι αδικία, γιατί ο κόσμος δεν κοιτά τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, στην Συρία, το Ιράν, ή στη Λαμπνεντούζα. Γιατί εξακολουθούν να θυμώνουν με έναν πόλεμο που έχει λήξει εδώ και 60 χρόνια; Να σταματήσουν να μας τα σπάνε», δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Για τον Χόρχε Πρίμπκε, μάλιστα, ο πατέρας του που καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και συγκεκριμένα επειδή συντόνισε την σφαγή 335 Ιταλών –εκ των οποίων και παιδιά- κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, είναι θύμα των Εβραίων.

«Η δίκη κατά του πατέρα μου προέκυψε έπειτα από παραποίηση που έκαναν οι Εβραίοι. Πιστεύω ότι όλα έγιναν επειδή ήταν ο τελευταίος από όσα συνέβησαν στα Αρδεατικά Σπήλαια, ο μοναδικός που είχε φτάσει τα 100 χρόνια», συμπλήρωσε ο γιος του.

Ωστόσο, τόνισε ότι για τον θάνατο των 335 Ιταλών δεν ευθυνόταν ο πατέρας του, καθώς «ακολούθησε εντολές ανωτέρων» και συμπλήρωσε πως «μπορεί να πυροβόλησε το πολύ δύο φορές».

Όσο για το αν παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα του, δήλωσε πως πέραν των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού καθώς λαμβάνει την κατώτατη σύνταξη.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης