Συνάντηση Κέρι-Νετανιάχου

Συνάντηση Κέρι-Νετανιάχου

Συνάντηση Κέρι-Νετανιάχου. "Οι πράξεις και όχι μόνο τα λόγια θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της συμφωνίας ΗΠΑ-Ρωσίας", σχολίασε ο ισραηλινός πρωθυπουργός

Συνάντηση Κέρι-Νετανιάχου
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι οι πράξεις και όχι μόνο τα λόγια θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για το συριακό χημικό οπλοστάσιο.

Μιλώντας λίγο πριν από την άφιξη του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στο Ισραήλ, ο Νετανιάχου είπε: "Ελπίζουμε ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν θα έχουν αποτελέσματα". 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "το Ισραήλ πρέπει να είναι έτοιμο να υπερασπιστεί από μόνο του τον εαυτό του ενάντια στην όποια απειλή και αυτή η ικανότητα και η ετοιμότητα είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ".

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέληξαν χθες σε συμφωνία για το συριακό χημικό οπλοστάσιο. 

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε από τους επικεφαλής της αμερικανικής και της ρωσικής διπλωματίας, Τζον Κέρι και Σεργκέι Λαβρόφ, θέτει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 
Κλείσιμο

Με αυτό ορίζεται ότι η Δαμασκός έχει στη διάθεσή της μια εβδομάδα για να υποβάλει τον κατάλογο των χημικών όπλων της, τα οποία πρέπει να καταστραφούν έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2014.

Ο Κέρι πρόκειται να ενημερώσει τον Νετανιάχου για τη συμφωνία, ενώ στην ατζέντα των συνομιλιλων τους θα βρίσκεται και το μεσανατολικό.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έφθασε νωρίτερα σήμερα στην Ιερουσαλήμ κι αυτή τη στιγμή συνομιλεί με τον Νετανιάχου. 

Οι συνομιλίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 1600 (ώρα Ελλάδος). Στη συνέχεια, ο Κέρι θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα έχει αύριο συνάντηση για το θέμα της Συρίας με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς και τον βρετανό ομόλογό του Ουίλιαμ Χέιγκ. 

Στο Παρίσι ο Κέρι θα συναντηθεί και με τον σαουδάραβα ομόλογό του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης