Αυτόπτης μάρτυρας: «Είδα το αεροπλάνο του Μισόνι να πέφτει»

Αυτόπτης μάρτυρας: «Είδα το αεροπλάνο του Μισόνι να πέφτει»

«Ηταν πολύ αργά για να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο θα συντριβόταν στο έδαφος. Είμαι σίγουρος ότι είδα την πτώση προς τη θάλασσα»

Αυτόπτης μάρτυρας: «Είδα το αεροπλάνο του Μισόνι να πέφτει»
Η μαρτυρία ενός ψαρά του νησιωτικού συμπλέγματος Λος Ρόκες όπου εξαφανίστηκαν τα ίχνη από το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ιταλό σχεδιαστή Βιτόριο Μισόνι, μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στις έρευνες για τον εντοπισμό των Ιταλών επιβατών.

«Είδα το αεροπλάνο να πέφτει με τη μύτη προς τη θάλασσα»,
δήλωσε ο Γουίλιαμ Σαλαζάρ στην τηλεοπτική κάμερα του Rai News. «Ηταν πολύ αργά για να κάνει αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο θα συντριβόταν στο έδαφος. Είμαι σίγουρος ότι είδα την πτώση προς τη θάλασσα»,
συμπλήρωσε ο Σαλαζάρ.
Κλείσιμο

Αμέσως μετά, όπως είπε, άνοιξε τον ραδιοπομπό που είχε στο καΐκι του και άκουσε τις κλήσεις που πραγματοποιούσε η ακτοφυλακή. Επειτα άρχισε κι εκείνος να ψάχνει στη θάλασσα κυρίως «στον κοραλλιογενή ύφαλο, ενώ οι διασώστες έκαναν έρευνα σε μεγαλύτερο βάθος. Όπως δήλωσε την ίδια ημέρα, τέσσερις φορές βοήθησε τους άνδρες της ακτοφυλακής στον εντοπισμό του αεροσκάφους. Μάταια όμως.

Η μαρτυρία του Σαλαζάρ αν επιβεβαιωθεί μπορεί να βοηθήσει τους διασώστες, δίπλα στους οποίους έχουν σπεύσει και Ιταλοί ειδικοί εκ των οποίων και ο Ρομπέρτο Λούπικα επικεφαλής της Πυροσβεστικής για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, με εμπειρία στον μεγάλο σεισμό της Άκουιλα και το ναυάγιο του Costa Concordia.

Αν λοιπόν όσα είδε ο ψαράς ισχύουν οι ειδικοί μπορούν να εστιάσουν σε συγκεκριμένη ακτίνα τις έρευνές τους, ενώ την ίδια ώρα ερευνώνται εξονυχιστικά και οι παραλιακές ζώνες της περιοχής.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 500 άνδρες, ενώ οι έρευνες μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί σε επιφάνεια που αντιστοιχεί σε 17.824 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε 202 ώρες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης